18 ianuarie 2021

1 Mai de pandemie, la Pădurea Verde. Cu maidanezii la picnic / FOTO + VIDEO

pădurea verde

Nu ține nici vremea cu amatorii de ieșit la iarbă verde, dar timișorenii par să se fi conformat, cel puțin în prima parte a zilei, regulilor instituite de autorități. Platoul de la Pădurea Verde, luat tradițional cu asalt de 1 Mai, are acum alți… stăpâni.

Românii sărbătoreau de obicei, 1 Mai cu prietenii, la iarbă verde, în fața unui grătar pe care sfârâie mititeii. Asta, în vremuri pe care, până acum, le-am considerat normale. În 2020 însă, în vremea pandemiei, regulile s-au schimbat. Ieșitul la picnic nu este permis, iar polițiștii ies în număr mare pentru a fi siguri că regulile sunt respectate.

La Timișoara, locul preferat „de mici” este platoul din fața Muzeului Satului, la Pădurea Verde. Vineri dimineață, de 1 Mai, zona era pustie. Doar o haită de câini vagabonzi își făcea zgomotos simțită prezența acolo unde, în anii trecuți, îmbulzeala era la cote maxime, iar fumul de la grătare era gros de putea fi tăiat cu cuțitul

Stați acasă! – acesta este îndemnul autorităților. Picnicul s-ar putea să vă coste între 2.000 și 20.000 de lei, dacă îl faceți altundeva decât în propria curte.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: