Zilele Filmului Maghiar, în Iosefin, în curte la Arta / PROGRAM

zilele filmului maghiar

Asociația Filmtett din Cluj-Napoca organizează, în parteneriat cu Teatrul Maghiar „Csiky Gergely”, Zilele Filmului Maghiar la Timișoara. Se întâmplă vineri și sâmbătă, în aer liber, în curtea fostului cinematograf Arta.

Ediția cu numărul 20 a Zilelor Filmului Maghiar are loc în 18 și 19 septembrie, în Iosefin, în curtea fostului cinema Arta. Intrarea va fi liberă, în baza rezervării la casa de bilete a teatrului sau ticket@tm-t.ro, 0752-111.803. E nevoie de rezervare pentru a putea respecta normele de siguranță sanitară. Proiecțiile de la cinema Arta vor fi reprogramate în caz de ploaie. Acesta este programul:

Vineri, 18 septembrie, ora 19,30

Dűne / Dune – scurtmetraj
r. Ulrich Gábor, 2020, 4′
Vocile sunt martori. Trec prin amintiri şi prin vise, sunt reale sau nu – nu se ştie. Unduiri între imaginație şi realitate. Mintea e inundată de imagini, sentimentele pulsează întunecate. Un secret teribil în vântul care bântuie prin celulele noastre. (Karafiáth Orsolya)

Akik maradtak/ Cei care au rămas
r.Tóth Barnabás, 2019, 83′
+12
Aldo are 42 de ani, a supravieţuit Holocaustului şi acum duce o viaţă solitară în Budapesta. Klara are 16 ani şi speră din tot sufletul că părinţii ei se vor întoarce, pentru că nu-i prea convine că trebuie să stea la strămătuşa ei. Klara şi Aldo se întâlnesc şi fiecare descoperă în celălalt ceva ce-i lipsea din propria viaţă.
Distribuție: Hajduk Károly, Szőke Abigél, Nagy Mari,Lukáts Andor, Horkay Barnabás, Simkó Katalin, Jordán Adél, Balla EszterProducător: Mécs Mónika, Mesterházy Ernő

Sâmbătă, 19 septembrie, ora 19.30

Pá kis panelom! / Pa, dragul meu bloc! – scurtmetraj
r. Darabos Éva, 2019, 8′
La începutul filmului, protagonista află că în curând va trebui să se mute din locuința sa care se află într-un bloc. Vestea răscolitoare trezeşte o multitudine de emoții. Lacrimile de adio se transformă într-un monolit de beton.

Drakulics elvtárs /Tovarășul Draculici
r. Bodzsár Márk, 2020, 95′
+15
Ungaria, anii ’70. Tovarășul Fábián, erou al revoluției cubaneze, își vizitează patria pentru o grandioasă campanie de donare de sânge. Dar ceva e în neregulă cu el. Bătrânul luptător arată de parcă ar avea 30 de ani și conduce un Mustang roșu aprins. Serviciul de contraspionaj începe să creadă că Ungaria se poate lăuda acum cu un alt vampir pe lângă celebrul actor Bela Lugosi…
Distribuție: Walters Lili, Nagy Ervin, Nagy Zsolt, Borbély Alexandra, Znamenák István, Thuróczy Szabolcs, Balsai Móni, Trill Zsolt
Producător: Pék Csaba, Tőzsér Attila

Toate filmele sunt subtitrate în limba română. Pe site-ul www.zilelefilmuluimaghiar.ro pot fi vizionate gratuit, în perioada 18-20 septembrie, de la ora 20 până la miezul nopții:

  • vineri, 18 septembrie: Déva / Deva (r. Szőcs Petra)
  • sâmbătă, 19 septembrie: Foglyok / Prizonierii (r. Deák Kristóf )
  • duminică, 20 septembrie: Akik maradtak / Cei care au rămas (r. Tóth Barnabás)

About Post Author