Women Rally ajunge la Timișoara. Cătălina Ponor este una dintre concurente

women rally

A doua etapă a Campionatului Național Women Rally 2019 va avea loc în Timișoara. Peste 40 de concurente sunt așteptate, în 22 și 23 iunie, să-și testeze limitele la volanul propriilor mașini. Printre ele, Cătălina Ponor, multiplă medaliată olimpică, mondială și europeană la gimnastică.

Timișorenii sunt așteptați sâmbătă, 22 iunie, începând cu ora 10, să le cunoască pe șoferițele care se vor alinia în Piața Iancu Huniade pentru startul festiv. De acolo, vor merge spre Shopping City Timișoara, unde este amenajat traseul de concurs sub forma unei probe superspeciale de raliu. Manșele de concurs vor începe la ora 11. Concurentele vor fi cronometrate și apoi clasificate, în funcție de timp și de capacitatea cilindrică a motorului mașinii cu care participă.

Tot sâmbătă, dar de la ora 19, va avea loc dineul oficial, găzduit de Casa Auto Timișoara Mercedes-Benz. Pe lângă festivitatea de premiere, organizatorii Women Rally au pregătit surprize și licitații caritabile, care vor completa evenimentul sportiv, o prezență aparte fiind cea a lui Ștefan Popa Popa’s, cel mai rapid caricaturist din lume, conform Guiness Book.

Pe lista concurentelor sunt și câteva invitate speciale. Printre ele, gimnasta Cătălina Ponor. „Sunt foarte entuziasmată să trăiesc această experiență alături de Mihaela. Este prima competiție automobilistică dedicată femeilor la care particip. În toamna anului 2016 i-am luat locul Mihaelei pentru scurt timp și am avut ocazia să parcurg câțiva km într-o mașină de curse alături de Alex Filip. A fost o experiență senzațională. Am promis că mă voi întoarce în lumea sportului cu motor”, spune Cătălina. Ea va forma un echipaj cu Mihaela Dobranici (Beldie), medic cu specialitatea medicină sportivă, copilot de raliuri și singura femeie care a reprezentat România în Campionatul Mondial de Raliuri. În deschiderea traseului, la volanul altei mașini se va afla Ramona Rusu, multiplă campioană europeană de drift, câștigătoare a titlului Queen of Europe 2014.

About Post Author