Vrei să fii student la Politehnică? Sunt peste 3.300 de locuri și tot felul de beneficii

upt

Universitatea Politehnica Timisoara, cladirea rectoratului

Peste 3.300 de locuri pune la dispoziția „bobocilor”, în acest an, Universitatea Politehnica. Majoritatea sunt fără taxă, iar Facultatea de Automatică și Calculatoare are cele mai multe. Înscrierile încep, cu mici excepții, pe 15 iulie, iar la unele facultăți se va da examen.

Universitatea Politehnica Timișoara a repartizat numărul de locuri pe facultăți și domenii de licență. Sunt disponibile în acest an, la ciclul de licență, 2.280 de locuri bugetate și 1.030 de locuri cu taxă. Dintre acestea, 249 sunt alocate domeniilor prioritare, 100 sunt destinate elevilor proveniți de la licee din mediul rural, iar 4 locuri, pentru candidații de etnie romă. În 15 iulie încep înscrierile atât la facultățile la care se organizează concurs cu probe de verificare a cunoștințelor, cât și la cele la care admiterea se face pe bază de concurs de dosare. Mai trebuie știut că pentru formele de învățământ ID și IFR înscrierile încep la 1 iulie.

Se va da examen de admitere la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale și la Facultatea de Arhitectură și Urbanism. Acesta va avea loc pe 22 iulie, rezultatele urmând să fie afișate o zi mai târziu. Urmează trei runde de confirmări succesive, iar rezultatele finale se vor afișa în 26 iulie.

UPT le oferă studenților săi cele mari burse din țară, cazare în cămine modernizate pentru toți cei care solicită acest lucru, cea mai modernă bibliotecă din țară, acces gratuit la baza sportivă, acces la burse și stagii de pregătire în străinătate. Cele mai multe locuri subvenționate sunt la Facultatea de Automatică și Calculatoare – 470, urmată de Facultatea de Mecanică – 410 și Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale – 295. Mai multe detalii despre admiterea din acest an găsiți aici.

About Post Author