Vocile Orașului – Central Park. Punte între cuvânt și tăcere / FOTO

Vocile Orașului

foto: Adi Pîclișan / Teatrul Național Timișoara

Povești în povești în povești. Sau cum lucrează, cot la cot, actori și persoane cu deficiențe de auz. Pál Frenak, cu numele de scenă Fren_Ak, a creat un spectacol inedit la Timișoara, la doi ani după ce a inițiat o serie de ateliere speciale de dans.

Acum doi ani, Teatrul Național deschidea un spațiu comun de lucru pentru actori și persoane cu deficiențe de auz, printr-o serie de ateliere de dans, sub coordonarea coregrafului Pál Frenak / Fren_Ak. Acum, TNT prezintă spectacolul „Vocile Orașului – Central Park”, în care dansul devine cifrul care decodează limbaje încă nedescoperite: sunetul, pentru persoanele hipoacuzice, și limbajul mimico-gestual pentru actori.

Din distribuție fac parte actorii Alina Ilea, Flavia Giurgiu, Laura Avarvari, Daniela Bostan, Cătălin Ursu, Raul Lăzărescu, Marin Lupanciuc și Răzvan Ciocoi, cu participarea specială a lui Mario Grizea, selecționat de Pál Frenak, dintre persoanele cu deficiențe de auz care au participat la atelierele de dans din 2019. Lor li se alătură dansatoarea Erika Vasas (Ungaria), care a asigurat și asistența de coregrafie.

Spectacolul are premiera duminică, de la ora 19, la Sala 2 a Teatrului Național. Biletele pot fi cumpărate on-line pe www.tntimisoara.com sau fizic, de la Agenția de bilete Mărășești (str. Mărășești nr. 2, orar marți – duminică, între orele 11 – 19). Numărul de locuri este limitat în funcție de normele de distanțare în vigoare.

About Post Author