Victor Ponta: M-am învățat minte să nu mai votez contra. În 27 septembrie, Pro România o să prindă fundație

victor ponta

Foto: Arhivă, Adrian Pau, Victor Ponta și Marius Craina

Pro România nu are o țintă pentru alegerile locale, ci își propune să pună „fundația” pe termen lung pentru această structură politică. Totuși, spune Victor Ponta, nu se putea un candidat mai bun la primărie decât Marius Craina.

Președintele Pro România, Victor Ponta, este în campanie în Timiș. Fostul premier spune că face ce trebuie, ca lider politic, dar crede că guvernul ar fi trebuit să abordeze altfel această perioadă. „Merg în toată țara, mă întâlnesc cu colegii, încerc să mă protejez, dar pentru mine este evident că, în acest moment, mintea oamenilor este la cu totul și cu totul altceva decât la alegeri. Pe bună dreptate, toată lumea se gândește ce se întâmplă cu sănătatea. Fără să fiu în domeniu, îmi este clar că la șase-șapte luni de când a început pandemia, noi stăm mai prost decât stăteam atunci (…)

Cred că astea erau prioritățile, sistemul de sănătate, școala și economia. În schimb, ce vedem zi de zi? Alegeri, alegeri, alegeri, ce primari au mai trecut dintr-o parte într-alta… PNL e împărțit în două, între cei veniți de la PDL și cei veniți de la PSD. Cu ce e mai bun Guvernul Orban decât Guvernul Dăncilă, pe care m-am bucurat când l-am dat jos?”, a declarat Ponta, la Timișoara.

Marius Craina poate să obțină un vot pentru

Pro România merge, la PMT, cu Marius Craina, iar la CJ, cu Adrian Pau. Întrebat care este targetul la aceste alegeri, Victor Ponta spune că lucrurile stau puțin altfel decât la alte partide. „Adrian Pau, ca și Nicu Birău, ca și alții, a venit alături de mine de la început. Noi am pornit cumva de sus în jos, cu câțiva oameni. În 27 septembrie, Pro România o să prindă fundație, consilierii locali și județeni, primari, viceprimari, ceea ce pentru proiectul pe termen lung pe care îl avem este foarte important. Mă aștept să turnăm fundația”, a declarat președintele Pro România.

La Timișoara, lupta va fi dură. „Era imposibil să avem un candidat mai bun decât Marius Craina la Primăria Timișoara. Niciun alt partid nu poate avea un candidat mai bun, îndeplinește criteriile pentru un primar, nu doar că s-a născut și trăiește aici, cunoaște orașul, are experiență. Timișoara are un potențial extraordinar, pe care în parte și l-a arătat, dar care, în anii care urmează, poate fi pus în valoare sau poate fi inhibat, din cauza unui stil de management care cred că devine din ce în ce mai evident. Văd că în oraș partea de administrare a fost lăsată în umbră de jocuri politice.

Cred că Marius Craina poate să obțină un vot pentru. Eu, unul, m-am învățat minte să nu mai votez contra. Tot timpul oamenii au votat contra a ceva și pe urmă le-a părut rău. La Timișoara cred că votul pentru Marius Craina poate să fie un vot pentru o persoană și pentru un proiect”, a conchis fostul premier.

About Post Author