Vămile Turnu, Săcuieni, Salonta și Valea lui Mihai, închise temporar

frontieră

Mai multe puncte de trecere a frontierei de pe granița cu Ungaria sunt închise pe perioadă neprecizată. Măsura a fost luată în contextul problemelor cauzate de noul coronavirus. Sunt închise și PTF-uri la granița cu Serbia, Ucraina, Republica Moldova și Bulgaria.

De sâmbătă după-amiază, punctele rutiere Turnu (Arad), Săcuieni, Salonta şi Valea lui Mihai (Bihor) și punctele feroviare Valea lui Mihai și Salonta (Bihor) sunt închise pe perioadă nedeterminată. La frontiera cu Ucraina a fost închis punctul de trecere Sighetu Marmației.

Măsura apare și pe pagina de internet a Poliției de Frontieră, unde aceste puncte sunt marcate cu un simbol albastru. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunţat încă de joi seară această decizie. Autoritățile de frontieră au primit însă dispoziția scrisă pentru sâmbătă, 14 martie, ora 16. Vela a spus că este vorba despre puncte de trecere a frontierei cu trafic redus. Măsura a fost luată pentru folosirea eficientă a resurselor în punctele de trecere a frontierei cu flux mare de trafic.

Sunt închise alte 11 puncte de trecere a frontierei pe granițele cu Serbia, Bulgaria și Republica Moldova. De altfel, Serbia nu mai permite intrarea cetățenilor români.

About Post Author