Vaccinarea în etapa a III-a începe teoretic mai repede. Practic, programări poate spre seară

Etapa a treia a vaccinării începe, teoretic, mai repede la Timișoara și în alte opt municipii cu rată mare de infectare. Se deschid și centre noi, dar, momentan, nu se pot face programări prin platforma națională. Aceasta va fi deblocată cândva în cursul zilei.

Spitalul CFR

Începe Etapa a III-a în municipiile cu rata de incidență de peste 4,5 / 1.000 de locuitori, anunță CNCAV. De miercuri, 10 martie, se deschid 38 fluxuri noi de vaccinare pentru acest tip de vaccin, după cum urmează: Alba Iulia – 2, Brașov – 6, Sâmpetru – 1, Cluj-Napoca – 13, Petroșani – 2, Zalău – 2 și Timișoara – 14. „În Giurgiu și Baia Mare,vaccinarea persoanelor se va realiza prin intermediul fluxurilor deja existente, în limita locurilor disponibile”, transmit responsabilii de această campanie. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute: individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center sau la numărul unic 021-414.44.25.

Nu se pot face programări încă

Numărul de locuri este limitat la 3.540. Oamenii se pot pentru o perioadă de 10 zile (15 -24 martie), iar vaccinarea propriu-zisă se va face începând cu data de 15 martie. Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de așteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare.

Noile linii de vaccinare din Timiș vor fi deschise astfel: Casa Tineretului – 8, Isho – 2, STPT (Intrarea Doinei) – 2, Giroc – 1 și Moșnița Nouă – 1.

Programarea pe platforma de vaccinare nu este încă posibilă. Ea urmează să fie deblocată în cursul zilei de miercuri, dar nu se cunoaște ora.

About Post Author