Vaccinare fără programare. De vineri, 7 mai, după ora 14

De vineri, 7 mai, se schimbă modalitatea de prezentare în centrele de vaccinare. Nu mai e nevoie de programare, dar până la ora 14 au prioritate cei peste 60 de ani.

vaccinare

Campania de vaccinare din România intră într-o nouă fază. Până la ora 14 se pot prezenta pentru vaccinare doar persoanele peste 60 de ani. După această oră, până la sfârșitul programului, poate veni oricine dorește, inclusiv cei de peste 60 ani. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune că aceia care au programare au locul asigurat, ceilalți veniți putând fi imunizați în limita diferenței dintre capacitatea centrului de vaccinare și numărul celor programați.

„Persoanele de peste 60 de ani se vor przenta direct la centrele de vaccinare, fără programare. Restul persoanelor care doresc să se vaccineze se vor prezenta de la ora 14 până la finalul programului, la ora 20, fără programare. (…) Nu vreau să apară nemulţumiri. Prioritate vor avea persoanele deja programate prin platformă şi vor avea vaccinul asigurat. Suplimentar vor fi liberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centre”, a anunţat, marți, șeful CNCAV.