Vaccinare din mașină la Timișoara. Centru drive-thru în parcarea unui mall

Primul centru de vaccinare de tip drive-thru de la Timișoara se deschide vineri, 7 mai. E în parcarea unui mall, va funcționa până la vară și la inaugurare vine și ministrul Sănătății. Primăria, cea care îl organizează, l-a anunțat ultima.

drive-thru

La Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat joi de prefectul Zoltan Nemeth, s-a aprobat schimbarea temporară a destinației actuale a unei părți din parcarea Shopping City din Calea Șagului, pentru „perioada 7 mai – 7 august”. Aici va fi înființat un centru de vaccinare de tip drive-thru.

Centrul va fi deschis vineri, 7 mai, la ora 10, a anunțat după câteva zeci de minute și Primăria Timișoara, cea care îl organizează, de fapt. Doar că, din punctul de vedere al PMT, el va fi deschis doar până în 7 iulie… altfel, la inaugurare vine și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Dincolo de inadvertențele comunicaționale, acest centru drive-thru va fi deschis zilnic, între orele 8 și 20, iar vaccinul folosit va fi Pfizer. Nu este nevoie de programare. Persoanele care doresc să se vaccineze vor veni cu autoturisme cu capacitate maximă de 4+1 persoane. În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate. E preferabil ca persoanele să se prezinte cu chestionarul de triaj completat. Acesta se poate descărca de aici.

„Pe tot parcursul triajului și al procesului de vaccinare, persoanele rămân în mașină. După vaccinare, mașinile vor ocupa un loc în parcare în zona post-vaccinare. În perioada de staționare în zona de post-vaccinare se vor tipări adeverințele de vaccinare care vor fi înmânate direct la mașină”, transmite PMT.

În România funcționează astfel de centre drive-thru în Deva, Arad, București și Cluj-Napoca. De altfel, de vineri nu mai este nevoie de programare în platformă, în anumite condiții.