Utopii, la Central European Film Festival. Cinci zile de filme în patru locuri diferite

Central European Film Festival

Central European Film Festival Timișoara te așteaptă să-ți faci loc într-o lume imaginară. Tema ediției din acest an este „Utopii”. Cum ele n-ar putea exista fără distopii, CEFFTM și-a închipuit un astfel de dialog.

Cea de-a patra ediție a Central European Film Festival Timișoara are loc în perioada 23 – 27 septembrie. Filmele vor fi proiectate în patru spații diferite: Garnizoana din Piața Libertății, Grădina de Vară Capitol, curtea Faber și Iulius Gardens-Family Plaza. Vor fi un cine-concert, o secțiune Panorama, una de filme studențești și un concurs de filme pentru adolescenți No Kid/ding!, dar și un focus pe Irlanda, Galway fiind în acest an Capitală Europeană a Culturii.

CEFFT se deschide în 23 septembrie, la ora 20,30, la Garnizoana din Piața Libertății, cu un concert al trupei Coma. Fundalul vizual va fi asigurat de filmul românesc alb-negru „S-a furat o bombă”, regizat de Ion Popescu Gopo și selecționat, în 1962, în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Cannes.

Puțin din program

Secțiunea Panorama are loc la Grădina de Vară Capitol. Vor fi filme noi premiate în 2019 și 2020 la festivaluri din țările din care provin: Mr. Jones (Polonia-Anglia-Ucraina, 2019, r. Agnieszka Holland), Cook F**k Kill (Cehia-Slovacia, 2019, r. Mira Fornay) și Urma (România, 2019, r. Dorian Boguță). La secțiune de filme studențești vor fi producții realizate de studenți de la UNATC în perioada 2019-2020, proiectate în curtea Faber, în 25 septembrie, de la ora 20,30.

Concursul No Kid/ding! provoacă tinerii la realizarea unui film de maximum cinci minute în care să arate cum a fost pentru ei perioada stării de urgență. Filmele realizate sunt așteptate la adresele pr@cefftm.ro sau office@cefftm.ro, începând cu data de 14 septembrie.

Participarea la evenimente este gratuită. Mai multe informații despre programul festivalului, aici.

About Post Author