25 ianuarie 2021

USR și PNL s-au înțeles la Lenauheim. Viceprimar USR, în vârstă de 25 de ani

lenauheim

Încurcate sunt căile politicii. În Timiș, USR PLUS și PNL pot și împreună câteodată. De exemplu, la Lenauheim. Comuna condusă de liberalul Ilie Suciu are de acum viceprimar USR.

În urmă cu o lună, președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, vorbea despre impasul în care erau negocierile pe majorități locale purtate cu USR. „Mi se pare foarte ciudat dacă vrem să fim parteneri locali vreme de patru ani. Ei preferă PSD sau Pro România (…) La Lenauheim mi se pare extrem de ciudat să spui «punem viceprimar de la USR» și tu să spui că nu vrei și susții un candidat de la Pro România”, spunea Nica.

Luni, „ecuația” de la Lenauheim a fost rezolvată. „Candidatul USR PLUS pentru Primăria Lenauheim a fost votat viceprimar cu 13 voturi din 15. La doar 25 de ani, Ionuț-Denis Inași a fost votat de toți consilierii, în afară de reprezentanții PSD (…) Ideea e simplă. Noi, USR PLUS, vom face tot ceea ce ne stă în puteri pentru a duce la îndeplinire voința alegătorilor. Asta înseamnă o colaborare cu bună-credință cu PNL la nivel județean și central”, a anunțat, pe Facebook, președintele USR Timiș, Alin Moș.

Săptămâna a început bine în Timiș, pentru USR PLUS. Tot luni, alianța a mai bifat un viceprimar, de această dată la Remetea Mare. Cosmin Chira a fost ales în funcție cu voturile PSD, spre supărarea liberalilor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: