USR PLUS, gata de negocieri: Prima opțiune pentru majoritate este PNL

usr timiș

foto: Arhivă, octombrie 2020

Dominic Fritz, Cătălin Drulă și Cristian Moș sunt doar trei din cei nouă membri a comisiei USR PLUS care va începe, în Timiș, negocierile post-alegeri. Se va discuta despre formarea noilor majorități, iar prima alegere este PNL.

USR PLUS are, după alegerile din 27 septembrie, patru primari, consilieri locali în 49 localități și 10 consilieri județeni. Cea mai mare realizare este câștigarea Primăriei Timișoara, Dominic Fritz reușind să-l învingă pe Nicolae Robu (PNL), după două mandate. Celelalte trei primării sunt Cenad, Dumbrăvița și Foeni.

„Alianța USR PLUS a câștigat categoric alegerile în Timișoara și a primit 55.155 de voturi în Timiș pentru un proiect de guvernare locală ambițios. Urmează să votăm decizii importante care au nevoie, atât la Timișoara, cât și în Timiș, de majorități puternice și stabile, care să funcționeze pe baza unor valori, principii de bună guvernare și proiecte concrete”, transmite filiala USR PLUS Timiș.

Prima opțiune pentru viitoarele majorități este PNL. În acest context, Alianța USR PLUS și-a desemnat, prin vot, echipa de negociere care se va întâlni în perioada următoare cu liberalii. Din aceasta fac parte Dominic Fritz, primar ales al Timișoarei, Horia Bugarin, primar ales Dumbrăvița, Cătălin Drulă, deputat USR de Timiș, Cristian Moș, președinte USR Timiș și consilier județean ales, Raul Olajos, președinte Plus Timiș și consilier județean ales, Bianca Luca, consilier județean ales, Dan Reșitnec, președinte USR Timișoara și consilier local ales Timișoara , Ruben Lațcău, consilier local ales Timișoara, și Sorin Sipoș, membru în Biroul Județean al USR Timiș.

Unele lucruri nu sunt negociabile

„Ne dorim ca semnalele de primenire internă transmise de noua conduceri locală a PNL să nu fie doar de conjunctură, pentru că primul punct de discuție va fi performanța și meritocrația în administrație. Vom insista ca, de acum înainte, toate angajările în posturi de mare responsabilitate să fie făcute prin concursuri reale între candidați cu CV-uri solide și bună reputație în comunitate, morală și profesională. Alianța USR PLUS și eu personal am primit voturi pentru că ne-am angajat să rupem cu vechile practici ale tranziției și acest punct este nenegociabil˝, a declarat Dominic Fritz.

„Depolitizarea funcțiilor publice nu este negociabilă, este o necesitate urgentă pe care suntem gata să ne-o asumăm și avem această așteptare și din partea celor de la PNL. În lunile ce vor urma cu siguranță toți cei care ne-au oferit votul și încrederea pe 27 septembrie, se vor convinge că ne-am bazat întreaga campanie electorală doar pe promisiuni realizabile și realiste”, a spus, la rândul lui, Cristian Moș, președintele USR Timiș.

About Post Author