USR caută candidat pentru Primăria Timișoara. În 20 iulie se va ști cine vrea în locul lui Robu

Alegeri USR

USR Timișoara a anunțat deschiderea competiției interne pentru stabilirea unui candidat la primărie, la alegerile locale de anul viitor. Acesta va fi desemnat prin vot deschis, după o campanie electorală internă care va începe luna viitoare.

Alianța USR+Plus este câștigătorul detașat al alegerilor europarlamentare în Timișoara, însă e doar primul pas spre scrutinurile cu adevărat foarte importante de anul viitor. Primul hop, alegerile locale, unde este de înfruntat primarul liberal aflat în funcție de două mandate. „Ne pregătim pentru preluarea administrației (…) Timișoara are nevoie de o schimbare de viziune. Avem nevoie să reformăm primăria, societățile consiliului local. Administrația locală nu are viziune. Ne propunem să venim anul viitor cu un candidat propriu”, spune Dan Reșitnec, președintele USR Timișoara.

USR Timișoara face înscrieri

Până pe 15 iunie, orice membru USR Timișoara se poate înscrie în competiția internă pentru desemnarea candidatului la primărie Timișoara. Reșitnec susține că sunt interesate până acum trei persoane, dar a decis să nu facă publice numele acestora. Cei care își vor depune candidaturile își vor face campanie în interiorul filialei, urmând să-și prezinte proiectele și platformele electorale. Pe 20 iulie, candidatul USR la Primăria Timișoara va fi ales prin votul membrilor filialei municipale.

Avem nevoie de un spital modern, de o bază sportivă, de un transport în comun modern și de piste de biciclete. Credem că anul 2020 va fi anul schimbării și în Timișoara. Există o așteptare puternică din partea electoratului să ne anunțăm candidatul la primărie. Primul pas este alegerea candidatului. Demarăm competiția internă USR pentru desemnarea candidatului pentru primărie în 2020. Am câștigat alegerile alături de prietenii din PLUS și împreună sunt convins că vom da următorul primar în 2020.
Dan Reșitnec, președinte USR Timișoara

Reșitnec nu se va înscrie în competiția internă. El se va ocupa pe organizația municipală a partidului, luată cu asalt, după alegeri, de oameni care vor să se înscrie. „Ne bucurăm că oamenii vin alături de noi, dar nu vom face rabat de la criteriile de integritate. Nu dorim oameni care să vină alături de noi doar pentru că suntem pe val”, a mai spus acesta.

About Post Author