Un pic de amânare la licitația pentru bucata de A1 Margina – Holdea. Greu cu 12 kilometri

a1

sursa foto: Facebook / DRDP Timișoara

Licitația contracronometru pentru cei 12 kilometri lipsă de pe A1, între Margina și Holdea, are parte de prima amânare. Termenul de depunere a ofertelor a fost mutat cu aproape o săptămână mai târziu. Cu toate acestea, ministrul Sorin Grindeanu e convins că totul va fi gata până în 2026, ca să nu se piardă banii din PNRR.

Licitația reluată pentru autostrada cu tuneluri pentru urși, între Margina și Holdea, mai așteaptă puțin până la deznodământ. Ofertele erau așteptate inițial până în 9 iunie, dar termenul a fost prelungit.

„Jumătatea lunii înseamnă termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru Margina – Holdea, celebrul tronson cu pasaje pentru urși. Este 15 iunie, a fost 9 iunie, au cerut ceva prelungiri cei care depun ofertele, au cerut ceva acte de la CNAIR, probabil jumătatea lunii înseamnă termenul limită. Astfel încât licitația să se facă rapid, atribuirea să se facă rapid pentru acest contract extrem de important și finanțat din PNRR”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Ofertele vor fi analizate rapid”

Oficialul pare însă convins că, deși a mai apărut o întârziere de câteva zile, totul va fi gata înainte de finalul lui 2026, termen obligatoriu pentru ca finanțarea din PNRR să fie garantată.

„Când am venit la minister era în derulare o licitație, termenul a fost undeva în primăvara acestui an. A venit o singură ofertă, era neconformă, ceea ce a dus la reluarea licitației. Ce am reușit este că s-a mișcat repede mecanismul licitației. Termenul limită e jumătatea acestei luni, astfel încât ofertele care vor veni să fie analizate rapid, la fel să fie un câștigător repede desemnat. Fiind pe PNRR, termenul de finalizare e anul 2026”, afirmă Grindeanu.

La începutul lunii mai, cei de la Asociația Pro Infrastructură spuneau că tronsonul A1 Margina – Holdea „a intrat deja la capitolul «imposibil»” în ceea ce privește banii din PNRR. Ei explicau și ce stă la baza acestei afirmații: „licitația nouă prevede 15 luni de proiectare și 42 de execuție, deci aproape 5 ani, fără să punem la socoteală măcar un an pentru achiziția publică, chiar dacă antreprenorul câștigător ar oferta un interval de execuție mai scurt”.

About Post Author