Ultimele pregătiri pentru șantierul de extindere a drumului prin Dumbrăvița

dumbrăvița

CJ Timiș a predat, vineri, amplasamentul către constructorul care va face extinderea la patru benzi a drumului care leagă Dumbrăvița de Giarmata și de urcarea pe autostrada A1. Nu a fost emis încă aviz de mediu, deși contractul de execuție a fost semnat în vara anului trecut.

Contractul pentru „Modernizarea DJ 691: lărgirea la 4 benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timișoara – Autostrada A1 (km. 12+975)” a fost semnat în iulie 2019. Lucrarea va fi făcută de Tehnocer, care va primi 60 de milioane de lei. Opt luni a durat proiectarea, iar în alte 30 de luni ar trebui ca drumul de aproximativ 13 kilometri să fie lărgit la patru benzi. Banii vin prin Programul Operațional Regional Infrastructură.

„Predăm amplasamentul. Am obținut autorizația de construire pentru acest drum județean foarte important. Săptămâna viitoare vom emite ordinul de începere a lucrărilor (…) Vom lucra în două etape: prima etapă va fi de la autostradă până la centură, iar cea de-a doua, de la centură la comuna Dumbrăvița (…) Va fi un acces mult mai facil la autostradă, vor fi realizate sensuri giratorii, vom elimina semaforizarea în mare parte în Dumbrăvița, prin aceste sensuri giratorii, care vor fluidiza traficul. (…) Nu se va întrerupe total circulația, în timpul lucrărilor”, a spus, vineri, Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Avizul de mediu, care încă lipsește, este în procedură.

About Post Author