UBC 0, cea mai înaltă clădire de birouri din România, coboară 11 etaje. Schimbare de strategie la Iulius Town

ubc 0

Cea mai înaltă clădire de birouri din România se oprește momentan cu 11 etaje mai jos. UBC 0, din Iulius Town, va rămâne la 15 niveluri, în loc de 26. Dezvoltatorii au decis deschiderea ei în două etape și au deja o autorizație de construire nouă de la primărie.

UBC 0, din Iulius Town, a fost anunțată, de la bun început, drept cea mai înaltă clădire de birouri din România, cu o înălțime de 155 metri. Autorizația de construire emisă, în iulie 2019, de Primăria Timișoara prevedea un regim de înălțime de 2S + D + P + 26E + Er. „Se estimează că peste 1.000 de persoane vor lucra la înălțarea UBC 0, care trebuie să fie gata până la finele anului 2021. Peste 280 de piloți forați au fost necesari pentru susținerea unei astfel de construcții. În total, pentru ridicarea UBC 0 vor fi folosiți 43.500 de metri cubi de beton și peste 1.700 de tone de armătură”, transmitea compania Atterbury, dezvoltatorul proiectului, în iunie 2020.

Acum, lucrurile s-au schimbat puțin. În 22 octombrie, Primăria Timișoara a emis o nouă autorizație de construire. Aceasta se referă la „Etapa 01 – Modificare regim de înălțime la 2S + D + P + 15E + 2Eth”. Altfel spus, de la 26 la 15 etaje.

„Dezvoltare în două etape”

Ce înseamnă asta? Cel puțin pentru moment, o altfel de strategie. „Companile Iulius și Atterbury Europe implementează o abordare de dezvoltare în două etape a clădirii de birouri United Business Center 0. Scopul acestei abordări este acela de a livra mai repede în piaţă prima etapă (2 niveluri subterane + demisol + parter + 15 etaje + 2 niveluri tehnice) și de a răspunde cererii existente. În prezent, gradul de ocupare al primei etape este de 90%”, explică, de la Iași, Departamentul PR al de la Iulius.

Nici un cuvânt despre cele 26 de etaje anunțate inițial, însă specialiștii în comunicare precizează că funcţiunile imobilului „vor putea fi adaptate în funcţie de dinamica pieţei”. Asta înseamnă, probabil, că lucrările ar putea fi reluate la un moment dat în viitor, după o pauză care se anunță de durată.

Iulius Town Timișoara, dezvoltat de companiile Iulius și Atterbury Europe, este cea mai mare investiţie din vestul țării, în valoare totală de 442 milioane de euro. (sursa foto: www.atterbury.ro)

About Post Author