Site icon Stiri de Timisoara

Trei oferte pentru strategia de biciclete „Velo-Timiș”. Una e din Ungaria

Dacă se mișcă repede cei de la CJ, până la sfârșitul anului ar putea fi gata „strategia pentru realizarea pistelor de biciclete”. Licitația lansată în luna decembrie are trei oferte, din care una venită din Ungaria.

CJ Timiș a scos la licitație, la finele anului, contractul de „elaborare a strategiei pentru realizarea pistelor de biciclete «Velo-Timiș»”. Acesta include studii și analize, cu memorii descriptive și hărți aferente, dar nu se va referi la „zonele urbane (interiorul localităților urbane)” și nici nu va studia în detaliu interiorul localităților rurale.

Suma maximă pe care CJ este dispus s-o plătească este de 595.000 lei, cu TVA, iar contractul va avea o durată de 10 luni. Au fost depuse trei oferte: de la Civitta Strategy & Consulting, Sigma Mobility Engineering și asocierea Mobilissimus Korlátolt Felelsössegű Társaság – Planificatio Dezvoltare și Energie – Értékterv Mérnöki Szolgáltató és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság.

Tot în decembrie, la CJ a avut loc Conferința EuroVelo România, instituția fiind parte din Federația Europeană a Bicicliștilor. „Timișul va fi primul județ din țară care va avea strategie de cicloturism. Federația Europeană a Bicicliștilor ne va sprijini în demersul de interconectare a ceea ce există și de planificare integrată a tuturor inițiativelor locale”, declara, la întrunirea respectivă, președintele CJ, Alin Nica.

În acest an ar trebui realizată și pista de biciclete Timișoara – Dumbrăvița – Giarmata, proiectul câștigător la prima ediție a bugetului participativ al CJ, inițiat în 2021. Strategia „Velo-Timiș” ar putea fi gata cel mai devreme la finele lui 2022.

Exit mobile version