Trei medici ATI din Timișoara, decorați de președintele Klaus Iohannis. Și UMF a primit o distincție

Președintele Klaus Iohannis a decorat, marți, de Ziua Națională, medici din mai multe spitale din țară. Printre aceștia, și trei medici de Terapie Intensivă de la Timișoara. Ei au făcut parte din echipa care, în aprilie, a plecat în Italia, să ajute medicii de acolo în cea mai grea perioadă a pandemiei.

„De Ziua Națională, urmăm tradiția de a onora meritele celor care își pun viața în slujba protejării cetățenilor români, a identității naționale, a valorilor și a instituțiilor fundamentale ale statului român. Curaj, responsabilitate, altruism sunt valori definitorii ale celor către care ne îndreptăm recunoștința astăzi, ca reper deosebit de speranță și solidaritate (…) Vă rog să acceptați recunoașterea oferită astăzi și în numele colegelor și colegilor de breaslă. Dumneavoastră, cei din linia întâi, luptați neobosit pentru viață, de multe ori cu riscul propriei siguranțe. (…) O parte dintre dumneavoastră v-ați oferit voluntari pentru a ajuta oamenii din state cu importante comunități românești să lupte cu noul coronavirus, participând la misiuni care v-au dus departe de casă, de cei dragi (…) Mă înclin cu recunoștință și profund respect, în numele statului român, în fața dumneavoastră! Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate!”, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Cine sunt medicii decorați

Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler Institutului Național de Sănătate Publică, dr. Maria Nina Anghel (Moinești), dr. Adelina Băloi (Timișoara), dr. Marius-Teodor Bărbat (Cluj-Napoca), dr. Dragoș Florin Botea (Oradea), as. med. pr. Maria-Elena Casoni (Târgu-Mureș), dr. Monika Erika Dacz(Oradea), dr. Marc Florea (Oradea), dr. Corina Maria Georgescu (Timișoara), dr. Ada Sonia Gherman (Cluj-Napoca), dr. Ioana Grigoraș (Iași), dr. Ciprian Adrian Henţia (Timișoara), dr. Mihaela Sorina Lupse (Cluj-Napoca), dr. Ema-Raluca Pascal (Reșița), as. med. pr. Alexandra-Angela Pop (Oradea), dr. Monica Andreea Sandu (București) și dr. Alin Aurel Raul Suciu (Oradea) A primit Medalia „Meritul Sanitar” clasa a III-a as. med. Gabriela-Ioana Bordianu (Bacău).

În semn de recunoștință pentru calitatea procesului educațional și a excelenței academice, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19, Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler:

  • Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București
  • Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca
  • Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași
  • Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara
  • Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș
  • Universității de Medicină și Farmacie din Craiova

Adelina Băloi, Corina Maria Georgescu și Ciprian Adrian Henția sunt medici ATI la Spitalul Județean Timișoara. În luna aprilie, ei au făcut parte din echipa românească formată din 11 medici, 3 asistenți și 1 ofițer ISU, plecată în misiune în Italia, în ajutorul personalului medical de acolo.

About Post Author