Trei copii internați cu Covid la Timișoara. Cel mai mic are numai 7 săptămâni

covid

Un bebeluș de 7 săptămâni, bolnav de Covid, a trecut printr-o investigație medicală de mare precizie. Sugarului nu i s-a făcut o radiografie, ci o ecografie de torace, pentru a i se putea efectua un control pulmonar.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” au realizat o investigație imagistică a plămânilor unui sugar de 7 săptămâni. Este cel mai mic pacient internat cu Covid la Timișoara și se află în spital de câteva zile. Pentru a evita apariția unor complicații majore s-a decis efectuarea unui control pulmonar.

Pentru că pacientul este foarte mic, medicii au hotărât să nu-l supună unei radiografii. „Am optat pentru o ecografie de torace, pentru a nu iradia bebelușul la o vârstă atât de fragedă. Această metodă ne permite să vedem în timp real ce se întâmplă cu plămânul copiilor, mai ales când suspicionăm la ei procesele de condensare, penumoniile, una dintre complicațiile infecției cu SARS COV 2”, explică dr. Diana Manolescu, șeful Secției de radiologie de la „Victor Babeș”.

Spitalul timișorean are trei ecografe portabile. „Este foarte micuț, de aceea am și optat pentru sonda cea mai mică. Din două-trei manevre am evaluat întreg plămânul. A fost vorba de câteva minute și totul este în regulă”, mai spune dr. Manolescu. Bebelușul de 7 săptămâni este cel mai mic pacient cu Covid investigat la „Babeș”. În acest moment, în spitalul timișorean mai sunt internați doi copii.

About Post Author