Tot mai aproape de momentul în care se închid școlile în Timișoara

Bac

Aproape 48.000 de elevi și preșcolari din Timișoara ar putea învăța în curând exclusiv online. E peste jumătate din populația școlară din Timiș. Capitala de județ se apropie de rata de infectare de 3 / 1.000, ceea ce înseamnă închiderea unităților de învățământ.

Pregătiri intense pentru scenariul roșu în ceea ce privește școlile din Timișoara. Rata de infectare se apropie încet de 3 / 1.000. „În Timișoara se află 51% din populația școlară a județului. Trecerea la scenariul roșu va duce aproximativ 48.000 de elevi în scenariul online. Majoritatea unităților de învățământ din Timișoara sunt pregătite să predea în scenariul online”, susține inspectorul școlar general Marin Popescu.

Chiar dacă unitățile de învățământ intră în scenariul roșu, ajoritatea profesorilor vor preda de la școală. În Timiș, 6.730 de elevi au transmis solicitări pentru echipamente pentru a putea urma cursuri online. Pe măsură ce sosesc tabletele cumpărate de guvern, ele vor fi distribuite unităților de învățământ, pentru acești copii.