Timișorenii, greu de convins să treacă integral la plata online a taxelor locale

plata online

foto: Arhivă

Taxele și impozitele locale se pot plăti online la Timișoara destul de simplu, dar, cel puțin deocamdată, contribuabilii preferă „mirajul” ghișeului clasic. Persoanele fizice au plătit până acum peste 20 de milioane de lei.

Până acum, 53.955 timișoreni și-au plătit deja taxele locale. Mai mult de jumătate au folosit varianta clasică, la ghișeu. Un număr de 20.841 contribuabili au ales plata online. Suma totală încasată de la persoanele fizice este, până acum, de peste 20 de milioane de lei. De la cele 613 persoane juridice, totalul încasărilor se ridică la peste 3,8 milioane de lei. „Procesul de digitalizare a administrației locale determină creșterea constantă a numărului de persoane care apelează la serviciile online ca să plătească impozitele sau să acceseze servicii publice”, spun reprezentanții primăriei.

Plata impozitului pe clădiri, teren sau asupra mijloacelor de transport se poate face atât online, cât și fizic la casieriile din incinta sediului DFMT de pe str. Demetriade nr.1 (incinta Iulius Mall) sau la oficiile poștale din oraș. Timișorenii pot accesa AICI platforma pentru plăți online.

Și în acest an se acordă o bonificație de 10% pentru plata cu anticipație, până la data de 31 martie 2024, a impozitului datorat pentru întregul an. „Cotele de impozitare aplicate în 2024 nu au fost majorate, fiind stabilite la același nivel încă din 2018. Grila de impozitare este ajustată anual cu rata inflației calculată de Institutul Național de Statistică și se aplică la fel în toată țara. Rata inflației este de 13,8% și acesta este procentul pe care timișorenii îl vor avea de plătit în plus, comparativ cu anul trecut”, mai spune primăria.

Programul cu publicul al Direcției Fiscale este luni – joi, orele 8,30 – 16 și vineri, orele 8,30 – 14.

About Post Author