Timișoara va avea oficial primar nou peste o săptămână. Dominic Fritz depune jurământul

Primăria Timișoara

Dominic Fritz va deveni oficial, săptămâna viitoare, primar al Timișoarei. Ceremonia de învestire este programată marți, 27 octombrie, la exact o lună de la alegerile locale.

Mandatul lui Dominic Fritz a fost validat joi, 15 octombrie, dată de la care prefectul Liliana Oneț avea cinci zile la dispoziție să stabilească momentul învestirii. USR PLUS a anunțat acum data la care va avea loc ceremonia: marți, 27 octombrie. Ora și locul nu sunt cunoscute încă. Tot atunci va fi învestit și noul consiliu local.

Vineri, 23 octombrie, vor depune jurământul și Alin Nica, noul șef al CJ Timiș, precum și aleșii județeni.

Dominic Fritz (USR PLUS), cu 49.191 de voturi, a câștigat detașat alegerile de primar în fața lui Nicolae Robu (PNL), care a primit doar 27.596 de voturi. Distanța se vede și în ceea ce privește CL Timișoara, unde celor de la USR PLUS le lipsește un om pentru a avea majoritate simplă. Sunt 13 consilieri de la USR PLUS,
nouă de la PNL, trei de la PSD și doi de la Pro România. Au renunțat la mandate Dan Reșitnec (USR PLUS), care candidează la parlamentare, Cătălin Iapă (PNL), care a rămas secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, și Sorin Ionescu (PSD).

About Post Author