Timișoara nu se închide! Viceprimarul Dan Diaconu: Sunt mesaje lipsite de logică

PUG

foto: Arhivă, Timișoara văzută de sus

Pe rețelele de socializare curg mesajele legate de „închiderea Timișoarei”, din cauza noului coronavirus. Toate citează „surse” necunoscute, dar extrem de bine informate. Viceprimarul Dan Diaconu a reacționat, miercuri, pe Facebook, cu un mesaj care îndeamnă la logică. UPDATE: Reacții și de la Nicolae Robu și Călin Dobra.

Mesajele care vorbesc despre „închiderea Timișoarei” sunt postate pe rețelele de socializare în grupuri din care fac parte zeci de mii de oameni. Autorii au auzit la cumpărături sau de la colegi că se pregătește „închiderea” orașului, fără a putea însă preciza ce ar înseamna asta. Ba chiar citează mai multe „surse”, care merg de la supermarketuri, la administrație locală, fabrici și investitori.

Șase vindecați

Prima dată ar fi trebuit să se întâmple marți, de la ora 16. Următorul „termen” este vineri. Realitatea este că, la Timișoara, au fost declarați vindecați șase din cei șapte pacienți diagnosticați cu noul coronavirus. De la asta pleacă mesajul viceprimarului Dan Diaconu. „În mijlocul unei situații complicate, care poate deveni, desigur, chiar foarte gravă, există un lucru care poate a fost mai puțin menționat. Șase din cele șapte cazuri vindecate la nivel național sunt în Timișoara – în fapt toți cei diagnosticați aici, până în acest moment. Un gând bun și recunoștință medicilor și personalului medical de la Spitalul Victor Babeș”, notează Diaconu.

E normal să fim îngrijorați

„Vicele” liberal face apel la logică și spune cât se poate de clar că nu s-a spus și nu se pune problema unei astfel de măsuri. „Circulă foarte multe mesaje alarmante, unele de-a dreptul lipsite de logică, despre Timișoara și «închiderea orașului». Mai toate pornesc cu «am auzit eu», «știu pe cineva care». Informați-vă, vă rog, doar din surse oficiale și verificate. E normal să fim îngrijorați, cu toții. Ce nu e normal e invenția unor prostii, distribuirea lor, din dorința de a părea «mai informați» decât muritorii de rând. Timișoara nu s-a închis ieri la ora 15 și nu se va închide nici vineri”, scrie Diaconu, pe Facebook.

Reacții de la Robu și Dobra

A reacționat și primarul Nicolae Robu. „Timișoara nu se închide! Nu s-a pus nicio clipă problema, măcar! La ora actuală, nu avem niciun bolnav de coronavirus din județul Timiș (..) E regretabil că există persoane/ forțe care intoxică populația cu informații false, cu scopul evident criminal de a induce panică”, a postat Robu pe Facebook. Și șeful CJ Timiș, Călin Dobra, are un mesaj care îndeamnă la calm. „Stop știrilor false! Timișoara nu se închide. Apar constant, mai ales în mediul online, fel de fel de informații, care au un singur scop: să creeze panică! Oameni buni, vă rog, informați-vă doar din surse credibile și asumate. Deciziile se iau, în prezent, la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în acord cu dispozițiile de la nivel național, și sunt comunicate de îndată pe toate canalele media”, a notat acesta.

About Post Author