Teste gratuite de Covid pentru profesori și angajații din școlile speciale

coronavirus

900 de profesori și personal non-didactic de la școlile speciale din Timiș vor putea face gratuit teste de Covid. Laboratorul Spitalului Județean și cel al spitalului din Lugoj au bani alocați din partea CJ pentru aceste analize.

În câteva zile începe școala, încă nu se știe în ce mod, iar întrebările legate de ce urmează sunt mult mai multe decât răspunsurile. În acest context, CJ Timiș a decis să aloce bani pentru 900 de teste Covid, care se vor face gratuit pentru profesori și personal non-didactic de la școlile speciale. Este vorba despre 450.000 de lei, aprobați miercuri, 9 septembrie, într-o ședință extraordinară.

„În urma discuțiilor avute cu directorii școlilor speciale am căzut de acord să testăm întregul personal, didactic și nedidactic, astfel încât să fim pregătiți de începerea anului școlar. Vă propun să alocăm 300.000 lei pentru Spitalul Județean Timișoara, pentru achiziționarea de reactivi și alte materiale și 150.000 lei pentru Spitalul Lugoj”, a spus președintele CJ, Călin Dobra.

Teste gratuite

„Noi, cei de la Spitalul Județean Timișoara, dorim să-i ajutăm cât mai mult pe toți cei care au nevoie. În semn de solidaritate, pentru a sprijni procesul educațional, ne-am oferit și am început să testăm deja gratuit tot personalul didactic și non-didactic care este arondat școlilor pentru copiii cu nevoi speciale. Vorbim de aproximativ 900 de oameni pentru care am cerut și am reușit să obținem fondurile necesare din partea Consiliului Județean Timiș, astfel încât acești copii care au cea mai mare nevoie să poată avea acces în siguranță la servicii de educație”, a anunțat, la rândul lui, Raul Pătrașcu, directorul Spitalului Județean.

Școlile finanțate de Consiliul Județean Timiș sunt centrele pentru educație incluzivă „Paul Popescu Neveanu”, „Constantin Pufan” și „Dumitru Ciumăgeanu” din Timișoara, „Constantin Păunescu” din Recaș și „Alexandru Roșca” din Lugoj. CJ Timiș finanțează și liceele teoretice Iris și „Gheorghe Atanasiu” din Timișoara.

About Post Author