Teatrul Național se redeschide. Primul spectacol cu public, după șase luni / FOTO

După șase luni de pauză, Teatrul Național Timișoara se redeschide pentru public, în spectacole față în față. Primul este programat sâmbătă, 8 mai, și este „M-am hotărât să devin prost”, după Martin Page.

teatrul național

Teatrul Național Timișoara se redeschide publicului după mai mult de jumătate de an de pauză de spectacole în sală. Până acum, întâlnirea cu spectatorii a avut loc exclusiv în spațiul virtual, prin transmisiuni în direct.

Primul spectacol este „M-am hotărât să devin prost”, după celebrul roman al lui Martin Page, care va avea loc în Sala Mare a Teatrului Național sâmbătă, 8 mai. Duminică, 9 mai, în Sala 2, este programat spectacolul „Cercurile încrederii”, de Radu Popescu.

În continuare, vineri, 14 mai, în Sala 2 se joacă „Freak show”, un one-man show semnat de Florin Piersic jr. Duminică, 16 mai, la Sala Mare, puteți vedea „Mătușa Julia și Condeierul”, după Mario Vargas Llosa. Vineri, 21 mai, la Sala 2, e programat spectacolul „Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese”, de Radu Iacoban. Acesta se joacă pentru prima dată în fața publicului, în formula live.

Prima premieră din an

Sfârșitul lunii mai înseamnă și prima premieră a anului: „Zorba”, după Nikos Kazantzakis. Spectacolul este semnat de regizoarea Mihaela Lichiardopol.

Din distribuție fac parte actorii Ion Rizea, Matei Chioariu, Alina Ilea, Ana Maria Cojocaru, Cătălin Ursu, Bogdan Spiridon, Andrei Chifu, Victor Manovici, Iuliana Crăescu, Laura Avarvari, Ana-Maria Pandele Andone, Paula Maria Frunzetti, Luminița Tulgara și Cristian Szekeres. Echipa de creație este completată de Emil Bejenaru (decoruri), Gabriela Strugaru Popa (costume), Sebastian Hamburger (muzica și video) și Florian Putere (light design).

Premiera este programată vineri, 28 mai, la Sala Mare a Teatrului Național, fiind urmată de a doua reprezentație sâmbătă, 29 mai.

Toate spectacolele programate în luna mai vor începe la ora 19. Biletele pentru spectacolele Teatrului Național pot fi achiziționate on-line. Agenția de bilete Mărășești se va deschide fizic marți, 4 mai, revenind la programul normal de funcționare: marți – duminică, orele 11- 19.

Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm

About Post Author