Țările din care, dacă vii în România, stai în carantină. Ungaria și Bulgaria, în zona galbenă

izolare

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor din zona galbenă. Cei care vin în România intră timp de 14 zile în carantină. Pe această listă sunt Franța, Italia, Spania sau Marea Britanie, dar și Bulgaria și Ungaria.

Țările din zona galbenă sunt considerate cu risc epidemiologic ridicat, iar la intrarea în România este necesară carantină timp de 14 zile. Criteriul pentru includerea în zona galbenă este ca rata de incidență cumulată a cazurilor de COVID-19 la 100.000 de locuitori în 14 zile să fie mai mare decât cea a României.

Măsura intra în vigoare din 3 noiembrie. Sunt exceptați de la carantină cei care rămân în România pentru o perioadă mai mică de 72 de ore și prezintă un test negativ pentru SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național. Cei care intră în carantină pot ieși după a 10-a zi, dacă fac un test în ziua a opta, rezultatul este negativ, iar ei nu prezintă simptomatologie specifică.

Iată lista publicată de INSP: Andorra, Belgia, Cehia, Luxemburg, Polinezia Franceză, Slovenia, Armenia, Elveția, Liechtenstein, Franța, Olanda, Croația, Georgia, Guam, Slovacia, Polonia, Spania, Bosnia și Herzegovina, Austria, Muntenegru, San Marino, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Macedonia de Nord, Argentina, Gibraltar, Malta, Iordania, Ungaria și Bulgaria.

About Post Author