Suspect de coronavirus la Timișoara. Bărbat întors din Germania, internat la Spitalul Militar

coronavirus

Un bărbat de 46 de ani, întors din Germania, așteaptă să vadă dacă este sau nu infectat cu coronavirus. El este internat la Spitalul Militar Timișoara. Probele vor fi prelucrate miercuri la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”.

„În 10 martie, la ora 13.30, s-a prezentat în Centrul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență «Dr. Victor Popescu» Timișoara, un pacient de sex masculin, cu simptomatologie de infecție de căi respiratorii. Pacientul are 46 ani și s-a întors din Germania, în dimineața zilei de 10 martie. În urma consultului, pacientul a fost izolat. Instituția noastră a informat Direcția de Sănătate Publică Timiș conform protocolului.

S-a efectuat ancheta epidemiologică și s-a realizat testarea pentru gripă, test care a fost negativ. Din cadrul Direcției de Sănătate Publică s-a deplasat la Spitalul Militar Timișoara un medic pentru recoltarea de probe pe un mediu special de conservare și transport pentru virusuri în vederea testării pacientului pentru Covid-19, test realizat la ora 16,50 și transportat pentru prelucrare la Spitalul de Boli Infecțioase «Dr. Victor Babeș» din Timișoara. Pacientul rămâne în izolatorul Centrului de Primiri Urgențe al Spitalului Militar Timișoara, până la aflarea rezultatului testului Covid-19”, transmite ofițerul de informare și relații cu publicul lt. medic Andra Podgoreanu.

Doi pacienți de la Timișoara pleacă acasă, încă trei cazuri în vest

La Spitalul „Victor Babeș” sunt prelucrate 27 de probe de la pacienți din Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. Eleva de 15 ani de la Liceul Alimentar s-a negativat și va pleca acasă. Situația este similară și în cazul bărbatului din Hunedoara, care era internat la Timișoara.

Marți seară au fost confirmate încă trei cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, astfel că numărul la nivel național a ajuns la 28 de cazuri. „Încă trei cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate marți seară. Numărul total la nivel național a ajuns la 28 de cazuri. Este vorba despre un bărbat de 57 ani, care s-a întors în cursul zilei de ieri din Italia și se află în carantină în Arad. De asemenea, o femeie de 26 ani din Hunedoara și un tânăr de 37 de ani internat în Spitalul de boli infecțioase din Reșița, este contact al unei persoane pozitive”, a transmis GCS.

About Post Author