Supraimpozitare de… fațadă. Primăria Timișoara a pierdut 100 de procese, se refac procedurile

reparații

Suprampozitare… degeaba. Cu asta pare să se fi lăudat administrația Robu, care a pierdut până acum aproape 100 de procese cu cei pe care voia să-i oblige să plătească taxe mai mari, dacă nu-și reabilitează clădirile. Ideea e bună, dar a fost prost aplicată. În 2021 nimeni nu va fi supraimpozitat.

În 2017, consilierii locali au aprobat majorări de impozite cuprinse între 200 și 400%, pentru proprietarii de clădiri istorice care nu le întrețin. S-a întâmplat și în 2018, și în 2019. În 2020 nu vor fi votate astfel de majorări. Motivul e simplu: până acum, PMT a pierdut toate procesele intentate de proprietari! Documentația a fost atât de bine întocmită de specialiștii din primărie, că n-a rezistat în instanță.

Dominic Fritz susține ideea „taxării” celor neglijenți, dar nu cu acte făcute pe genunchi. „Din păcate, procedura prin care s-au făcut aceste supraimpozitări este una viciată. PMT a fost dată în judecată de mai multe ori de proprietari care au fost supraimpozitați. În 2018, PMT a avut 40 de procese. A pierdut din aceste 40 de procese 40. În 2019 a avut 37 de procese în care proprietarii au contestat această supraimpozitare. Din aceste procese a pierdut 37. În 2020, până acum, s-au încheiat 27 procese. Le-am pierdut iarăși pe toate, 20 sunt încă pe rol și presupun că o să le pierdem iarăși pe toate”, a spus marți primarul.

„Nu voi propune CL să emită decizii de supraimpozitare”

În 2021, niciun proprietar nu va primi decizie de supraimpozitare. Se va lucra la procedură și, când aceasta va fi pusă la punct, se va trece la fapte. Vor fi, spune Fritz, și vești bune pentru proprietari. „Procedura prin care se face supraimpozitarea nu este una considerată legală și trebuie s-o refacem. Deci, în acest an, nu voi propune CL să emită aceste decizii de supraimpozitare, ca să punem la punct această procedură până anul viitor. Vrem să dăm timp și proprietarilor să lucreze la aceste reabilitări. O să revenim în curând cu mai multe facilități, de fapt cum vrem să să susținem aceste reabilitări, nu vrem doar să pedepsim”, a conchis primarul Timișoarei.

Printre cei care au câștigat în instanță în fața PMT se numără Rodica Vlad, pentru o clădire care stă să cadă de pe Bd. Republicii, sau o firmă a fraților Cristescu, deținătoare a unui apartament din Piața Sf. Gheorghe, într-un imobil unde recent se putea produce o tragedie.

About Post Author