Street Delivery se întoarce. Despre ReSoluții, în curtea vechii garnizoane

street delivery

Ediția cu numărul 14 a Street Delivery are loc în curtea vechii comenduiri a garnizoanei. Participanții sunt invitați să găsească soluții care să le facă viața mai pregătită pentru situații de criză. De fapt, să facă primii pași pentru recuperarea spațiului public.

Street Delivery Timișoara, ediția 2020, va avea loc în intervalul 18 – 20 septembrie. Nu în stradă, ca până acum, ci într-o curte. Și nu orice curte, ci în curtea Garnizoanei Timișoara, acolo unde, cândva, ar trebui să existe Muzeul Revoluției. Demersurile pentru înființarea acestuia se fac în pas de melc, dar asta nu înseamnă că spațiul respectiv nu poate fi utilizat.

„Ne dorim să atragem atenția asupra unei curți centrale unde s-ar putea desfășura ateliere, concerte, proiecții de film, expoziții, care să ilustreze felul în care implicarea fiecăruia dintre noi reprezintă un mic pas pentru recuperarea spațiului. Acum, mai mult ca oricând, recuperarea spațiului public de către comunitățile orașului a devenit o necesitate”, transmit cei de la Cărturești.

De ce e nevoie de un astfel de eveniment, într-un astfel de spațiu? Simplu: pandemia ne-a făcut să vedem altfel lumea, pe care suntem nevoiți acum s-o regândim. „Nu vrem să ne întoarcem la «normalul» sufocant, aglomerat, haotic. Vrem străzile înapoi pentru interacțiuni față în față, nu bară la bară. Vrem un spațiu public real, verde, sănătos, ca să putem înfrunta orice criză, fără să fim nevoiți să ne închidem în case pentru a afla că, în lipsa poluării, se văd stelele”, sună mesajul Street Delivery.

Și nu uitați: rezoluțiile personale pot deveni soluții la problemele comunității în care trăim. Altfel spus, ReSoluții pentru oraș.

About Post Author