Străzile din zona Oituz au devenit interesante. Firma respinsă de la complexul sportiv din Lipovei, lider de ofertă

zona oituz

Există, în sfârșit, o ofertă pentru amenajarea celor două viitoare străzi din zona Oituz-Popa Șapcă. E a șasea licitație organizată de PMT. O asociere de patru firme, cu lider societatea respinsă în primă fază la complexul sportiv din Calea Lipovei, vrea să facă lucrarea.

Dacă lucrurile merg strună și nu apar situații neprevăzute, undeva în primăvara lui 2021, șoferii ar putea circula pe două străzi noi care vor apărea în zona centrală. Sunt aproape șase ani de când se vorbește despre cele artere care să descongestioneze traficul la Punctele Cardinale. Studiul de fezabilitate e făcut din 2014, iar proiectul tehnic, din 2016.

Primele trei licitații din perioada 2016 – 2019 s-au orgnizat, fără succes, pentru suma de aproximativ 3,7 milioane de lei, cu TVA. În decembrie 2019, consilierii locali au actualizat valoarea devizului, ajungându-se la 6,8 milioane de lei, cu TVA, adică aproape dublu. Creșterea era motivată prin modificarea salariului de bază minim brut pe țară în sectorul construcții.

Cine vrea să facă străzile din zona Oituz

În 2020, PMT a organizat trei licitații: în ianuatie, în martie și în iunie. Totuși, suma maximă oferită a fost de 5.9 milioane de lei, cu TVA, adică 1,2 milioane de euro. Ultima licitație a reușit să atragă o ofertă. Aceasta a fost depusă de asocierea Bauerhof Agrobanat (lider) – Strabag – Constructim SA – SC AVM Project Invest SRL.

Potrivit anunțului publicat în SEAP, se va lucra „în interiorul careului format din străzile Oituz și Popa Șapcă, respectiv Penitenciar și zona de blocuri de pe Calea Aradului”. Se vor face „amenajare carosabil, amenajare trotuare – lucrări hidroedilitare: alimentare cu apă potabilă și tehnologică, canalizare menajeră și pluvială – lucrari electrice”. O stradă va avea 276 metri, între Popa Șapcă și Intrarea Doinei, cu ieșire în Calea Al. I. Cuza. A doua va avea 169 metri și va fi „amplasată pe direcţia nord-sud, racordându-se la sud la strada Oituz, iar la nord la Strada 1 (Strada 2)”.

Noi, dar insistenți

Bauerhof Agrobanat pare să fie noul „star” al licitațiilor organizate de primărie. În ianuarie, firma cu sediul în Moșnița Nouă s-a înscris la licitația pentru complexul sportiv din Calea Lipovei. Oferta a fost însă respinsă, fiind considerată neconformă. Firma n-a renunțat, așa că s-a înscris și la a doua procedură, alături de Constructim. Anul trecut, Bauerhof Agrobanat a avut 3 angajați și o cifră de afaceri de 1,17 milioane de lei. Șantierul din zona Oituz este estimat să dureze șase luni.

About Post Author