STPT mai cumpără 75 de trotinete. Cu aproape 100.000 de euro

nicolae robu

Dacă totul merge bine, am putea intra în toamnă cu 100 de trotinete electrice. STPT e dispusă să dea aproape 100.000 de euro pe încă 75 de astfel de vehicule, plus 10 rastele. Ofertele sunt așteptate până în 20 august.

În luna aprilie, la Timișoara a devenit funcțional transportul public cu trotinete electrice. Sunt 25 la număr, iar cele trei stații de încărcare sunt amplasate în Complexul Studențesc, la UVT și la UPT. Primăria a plătit pe întreg sistemul 154.000 lei, cu tot cu TVA. Asta înseamnă puțin peste 750 de euro / bucată. Cele 25 de trotinete electrice sunt produse în Craiova. Una are o autonomie de 30 de kilometri și poate atinge o viteză maximă de 25 km/h.

„Vom cumpăra în acest an cel puțin 100 de trotinete. Vom lua și segway-uri. Nu vă pot spune câte, după ce vedem toate detaliile privind bugetul (…) Pentru început nu vom lua foarte multe, dar vreau să dezvoltăm acest subsistem de transport public bazat pe acest mijloace mai moderne (…) STPT are o mulțime de priorități și trebuie să meargă pe front larg. S-au îmbunătățit radical performanțele sistemului de transport public al orașului, stăm bine la mijloace de transport, dar vom sta și mai bine”, spunea, la vremea respectivă, primarul Nicolae Robu.

Ei bine, dacă primarul vrea, STPT se conformează. Pe SEAP-SICAP a fost publicat, în 6 august, un anunț prin care societatea de transport public vrea să cumpere 75 de trotinete electrice, 10 standuri de încărcare cu câte 10 porturi paralele și software-ul necesar pentru utilizare și monitorizare. Suma maximă pe care este dispusă s-o plătească este de 469.000 lei, cu TVA, adică 99.208 euro. Ofertele pot fi depuse până în 20 august, la ora 15, iar criteriul principal de selecție este prețul cel mai scăzut.

About Post Author