Stații de încărcare pentru mașini electrice, în Timișoara. La trei ani de când au fost anunțate

Cu chiu, cu vai, dacă totul merge bine, la trei ani de când au fost anunțate, cele 16 stații de reîncărcare pentru mașini electrice, plătite de Administraţia Fondului de Mediu, ar putea fi și realizate. E semnat contractul, va trebui dat și ordinul de începere a lucrărilor.

mașini electrice

În 11 mai, primarul Dominic Fritz a semnat contractul pentru proiectarea, execuția și verificarea a 16 stații de reîncărcare pentru mașini electrice. Licitația a fost lansată în septembrie 2020, pentru o sumă maximă estimată de 3,67 milioane de lei, cu TVA.

Au fost șapte oferte: Axionet IOT – Cons Electrificarea SRL, smart business & technologies solutions SRL, Electromagnetica – TMC Electric Mobility, Civitronic – Deltatel, Evgo Green Motion – Electroechipament Industrial – Ianus SRL, Edusa Green Energy și Enero Furnizare SRL – Electroconstrucția Elco Târgu Jiu.

În urma analizei acestora, oferta câștigătoare a fost desemnată cea depusă de Evgo Green Motion. Firma cu sediul în satul Pătuleni, comuna Rățești, județul Argeș, a oferit un prețul mult mai mic decât cel estimat: doar 2,64 milioane de lei, cu TVA.

Stațiile, dispuse în tot orașul

Potrivit anunțului publicat în SEAP, durata contractului este de 270 de zile. Banii pentru realizarea acestor stații de reîncărcare vin, în mare parte, de la Administraţia Fondului de Mediu, printr-un programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi. De la bugetul local va fi achitat 10% din valoarea contractului.

Cele 16 stații vor fi amplasate după cum urmează: Bd. I.C Brătianu, Calea Aradului – strada Cugir, Piaţa Iancu Huniade, str. Acad. Alexandru Borza – str. Michelangelo, strada Martin Luther, strada Gheorghe Dima, Bd. Take Ionescu, Piaţa 700, Bd. Republicii, Bd. Revoluţiei din 1989, Splaiul Nicolae Titulescu, două pe Bd. Mihai Viteazul, strada Plauţius Andronescu, strada Aştrilor (Al. Martir Eugen Nagy), Bd. 16 Decembrie 1989/Calea Şagului.

Stațiile de reîncărcare au fost anunțate în ianuarie 2019, când au fost aprobate, într-un plen extraordinar de CL, solicitarea de finanțare, un studiu de fezabilitate întocmit de Aquatim și donat primăriei, dar și punerea la dispoziție a terenurilor aferente celor 16 amplasamente.

About Post Author