Stadion în licitație. CNI dă aproape 150.000 de euro pentru documentație

stadion

Compania Națională de Investiții a scos la licitație documentația pentru viitorul stadion modern de 30.000 locuri. E primul pas concret după o lungă listă de promisiuni. Vechea arenă va fi demolată, așa cum a anunțat, de mai bine de un an, șeful CJ Timiș, Călin Dobra.

Compania Națională de Investiții (CNI) a alocat 700.000 de lei pentru documentația necesară viitorului stadion din Timișoara. În această sumă intră studiul de prefezabilitate și de fezabilitate, alte studii de specialitate, precum și elaborarea documentațiilor pentru obținerea avizelor și acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism.

„Arena va avea 30.000 de locuri și va fi construită prin Compania Națională de Investiții, pe locul actualului stadion. Amplasamentul a fost predat CNI de către Consiliul Județean Timiș în luna iulie și are o suprafață aproximativă de 58.000 mp. Se propune demolarea actualului stadion și apoi construirea unui complex sportiv cu tribune acoperite. Demolarea actualului stadion intră în sarcina CJ. De asemenea, CJ Timiș se angajează să realizeze utilitățile necesare. Disciplinele sportive principale avute în vedere sunt fotbalul și rugby-ul”, a anunțat președintele CJ, Călin Dobra.

Potrivit acestuia, firma care va câștiga licitația va trebuie să predea documentația în patru luni și jumătate. După ce stadionul va fi construit, aici vor putea fi disputate, la fotbal, meciuri de campionat național, de Champions League, de campionat european și de campionat mondial. În ceea ce privește rugbyul, se vor putea juca inclusiv meciuri de campionat mondial. Ofertele de participare vor fi deschise în 4 octombrie.

Stadionul „Dan Păltinișanu” a fost predat către CNI în luna iulie. Consilierii județeni au votat atunci această operațiune.

About Post Author