Spitalul Județean din Timișoara, Spitalul Anului în România

spitalul județean

Cea mai mare unitate sanitară din vestul României este Spitalul Anului în România. Spitalul Județean de Urgență „Pius Brînzeu” a câștigat acest titlu. De asemenea, o echipă de la Spitalul Municipal a fost desemnată „echipa medicală a anului”.

„Romanian Healthcare Awards” este prima competiție cu juriu internațional dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din România. Au evaluat performanțele acestora specialiști din 12 țări, care au acordat premii la categoriile Medicul Anului, Echipa Medicală a Anului și Spitalul Anului.

„Cei aproape 30 de membri ai juriului au confirmat că la SCJUPBT, finalist într-o luptă strânsă alături de unități sanitare din București, Cluj și Iași, inovația și excelența în domeniul sănătății sunt prioritățile pe care ne bazăm pentru a aduce Sănătate ca în Occident. Un premiu care mă onorează și pe care îl dedic, în totalitate, echipei SCJUPBT, fără de care nu am fi răzbit în fața celui mai mare inamic din ultimul secol: SARS-CoV-2”, a transmis Raul Pătrașcu, directorul Spitalului Județean Timișoara.

Proiectul câștigător este cel pentru clădirea de la noua Unitate de Primiri Urgențe, terapie intensivă, săli de operație și un centru de mari arși. Este vorba despre o investiție de 52 de milioane de euro de la Banca Mondială. „Suntem singurii din țară care am reușit să ducem la bun sfârșit acest proiect. Am atras banii și vom începe construcția anul acesta. Am reușit să terminăm proiectarea în timp. Licitația pentru execuție o va face Ministerul Sănătății”, explică Pătrașcu.

Spitalul Municipal a câștigat premiul pentru „echipa medicală a anului”. Este vorba despre cea care a implementat proiectul transfrontalier ROHU 396 „Team-Cardio-Prevent”, formată din Olimpia Oprea și Mirela Tomescu.

About Post Author