Șoferul care a produs accidentul cu 12 victime de la Iecea, arestat 30 de zile

Iecea

Bărbatul care s-a răsturnat cu o mașină plină de migranți, între Biled și Iecea Mică, a fost arestat pentru 30 de zile. El a fugit inițial, pentru că nu avea permis și era și băut, dar apoi s-a predat. Au fost 12 victime, din care două au decedat.

Tânărul în vârstă de 22 de ani, din Piatra Neamț, a fugit miercuri seară, după ce s-a răsturnat cu o mașină plină de migranți, între Biled și Iecea Mică. Două persoane au murit, iar alte 10 au ajuns la spital. Șoferul a fost el rănit și s-a predat ulterior la poliție. Avea o alcoolemie de 0.06 miligrame de alcool pur per litru în aerul expirat și nici nu avea permis de conducere.

Acum are dosar penal pentru trafic de migranți, ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

„În scopul obținerii unei sume de bani, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, inculpatul ar fi transportat cu un autoturism aparținând altei persoane, prevăzut cu cinci locuri, pe care l-ar fi condus între localitățile Iecea Mică și Biled din județul Timiș, având ca destinație municipiul Timișoara, 12 migranți. Două persoane au fost îmbarcate pe locul pasagerului din față, lângă șofer, șapte persoane pe bancheta din spate și trei persoane în portbagaj, fiindu-le pusă în pericol viața și integritatea corporală”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș,.

Tânărul a fost inițial reținut și, ulterior, pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

About Post Author