Situația financiară a Colterm, bună de votat în AGA. Cu tot cu scandal și 300 milioane de lei datorii

colterm

A doua oară a mers. Proiectul necesar pentru ca situațiile financiare ale Colterm pe anul 2021 să fie aprobate a trecut cu exact 17 voturi, dar nu fără replici tăioase.

Proiectul privind „mandatarea reprezentanților Municipiului Timișoara în Adunarea Generală a Acționarilor Companiei Locale de Termoficare Colterm pentru aprobarea situațiilor financiare întocmite la data de 31 decembrie 2021” a trecut vineri, în acel de-al doilea plen de îndată al CL. În primul, desfășurat joi, adunase numai 13 voturi. Vineri s-au strâns exact 17, dar nu înainte de noi schimburi dure de replici.

Adrian Lulciu, de la PNL, i-a cerut viceprimarului Ruben Lațcău să explice de unde provin cele 300 de milioane de lei trecute în situația financiară a Colterm drept datorie. „Dacă ați fi citit materialul, ați fi văzut de unde provin. Aici intră datoriile istorice către ANAF și Agenția Fondului de Mediu și alte datorii acumulate de-a lungul timpului. Din toate documentele pe care CL le-a primit încă din 2021, când am început să discutăm despre situația financiară a Colterm, o parte mare din aceste sume se găseau pe lista de datorii istorice”, a răspuns Lațcău.

Din nou, contre Iliescu – Lațcău

Roxana Iliescu, de la Pro România, a vrut să știe care este situația bunurile sub sechestrul ANAF, transferate de Primăria Timișoara din patrimoniul Colterm către cel al municipalității. Acestea ar figura, în continuare, într-o anexă a situației financiară a Colterm. „În aceste situații financiare, aceste bunuri apar înregistrate la Colterm. Noi, votând aceste situații financiare, anulăm, practic, decizia care s-a luat printr-un HCL, de transfer al acestor bunuri (…) Deci ele sunt înregistrate în contabilitatea primăriei sau nu?”, a întrebat Iliescu.

În nota contondentă în care s-au desfășurat discuțiile și în ziua anterioară, răspunsul a venit tot de la Ruben Lațcău. „Începem o discuție pe lângă ordinea de zi. Constat că sunteți în altă conversație decât consilierii locali (…) Sunteti doar portavocea altor discuții care au loc în alt încăperi, putem face speculații care sunt acele încăperi, dar pozitia dvs. nu e în interesul Colterm și nici al cetățenilor pe care îi reprezentați. Prin întrebările pe care le puneți, prin jocul juridic pe care încercați să-l faceți pasați mingi în adâncime către alte entități (…) Dar nu intru in jocul dvs”, a spus acesta.

„Iarăși mințiți și susțineți tâmpenii. Îi invit pe colegii mei să citească raportul administratorului special Amza, care e atașat, și raportul auditorului independent care este parte din documentație, în care e negru pe alb ce am zis eu”, a revenit Roxana Iliescu. „Sunt înregistrate (bunurile respective – n.r.), ca să dau un răspuns simplu”, a spus, în cele din urmă, Ruben Lațcău.

About Post Author