Simonis nu vrea „parașutați” pe listele de parlamentare. Atac la PNL și USR

psd

Înainte să-și anunțe candidații la parlamentare, PSD Timiș iese la atac cu un „apel la responsabilitate”. Alfred Simonis cere altor partide să nu pună pe liste candidați veniți din alte județe.

PSD Timiș își va stabili la finele săptămânii listele pentru alegerile generale. În 2016, social-democrații au trimis în parlament trei deputați și doi senatori. În prezent, aceștia sunt Matei Suciu, Bianca Gavriliță și Alfred Simonis, respectiv Dorel Covaci și Eugen Dogariu. Cei interesați să candideze la scrutinul anunțat pentru luna decembrie pot încă să se înscrie în lupta internă. Alfred Simonis, care este și președintele filialei, a anunțat deja că mai vrea un mandat.

Până să se stabilească listele, Simonis transmite un alt fel de mesaj: acela că PSD nu va apela la „implanturi” din alte părți de țară. „Istoria recentă ne-a demonstrat că Timișul nu a primit niciodată sprijin de la candidații de la centru plantați pe listele din teritoriu. Odată votați, aceștia au uitat pe cine reprezintă și, în afară de a se mai plimba pe la Timişoara, nu au făcut nimic concret pentru noi. Apelul meu este simplu: fără parașutați pe listele pentru parlamentare! Alegeți oameni care vor munci în beneficiul Timișului, oameni care pot şi vor să facă asta (…) Vă cer un singur lucru: responsabilitate. Arătați că vă pasă de timişeni!”, spune șeful grupului PSD din Camera Deputaților.

Cum stau alte partide

Până acum, doar USR PLUS și-a stabilit candidații. La Senat vor merge pe primele două locuri, potențial eligibile, Raoul Trifan și Dan Reșitnec. La Camera Deputaților, primele patru poziții care ar putea „prinde” un loc sunt ocupate de Cătălin Drulă, Daniel-Liviu Toda, Nicu Fălcoi și Kinga Târlea. Cătălin Drulă este și în prezent deputat de Timiș, deși locuiește în București.

PNL Timiș își va stabili joi, 15 octombrie, candidații la parlamentare. Sunt 24 de doritori. Printre ei, și senatorul Alina Gorghiu. Și PMP va avea un candidat din „exterior”: este vorba despre Mihail Neamțu, care va deschide lista pentru Camera Deputaților. „Popularii” l-au trimis în parlament, în 2016, pe Cornel Sămărtinean.

About Post Author