Simonis, către Ponta: PSD nu se mai face scut în fața justiției, am înțeles să ne schimbăm

Alfred simonis

Deputatul PSD Alfred Simonis îi dă replica fostului său șef de partid și fost premier, Victor Ponta. Acesta i-a criticat pe social-democrații care au votat în favoarea ridicării imunității parlamentare a lui Nicolae Bănicioiu.

Deputatul Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii, a rămas fără imunitate, după un vot în plenul Camerei Deputaţilor. Au fost 202 voturi pentru ridicarea imunității și 12 împotrivă. DNA a cerut ridicarea imunităţii lui Nicolae Bănicioiu, pentru trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.

Ulterior, Victor Ponta a avut o reacție dură la adresa foștilor colegi de la PSD. „Știți ce m-a afectat foarte tare pe mine personal? Lupta dlui Ciolacu, a dl Simonis, PSD s-a luptat cât mai repede să votăm la vedere, am crezut că sunt USR-iști (…) Credeți că îi ajută pe PSD-iști faptul că s-au dus să-l execute pe Bănicioiu? Lupta asta a PSD-ului de a arăta ca ei sunt ca USR…”, a spus fostul premier.

Vine acum și replica lui Alfred Simonis, șeful grupului PSD din Camera Deputaților. „Domnului Ponta îi este greu să înțeleagă că vechile metode nu mai funcționează. Dacă PSD nu se mai face scut în fața justiției, cum se făcea pe vremea dumnealui, este pentru că am înțeles să ne schimbăm. Mă cunosc bine cu Nicu Bănicioiu şi sper să fie nevinovat. Dar nu îmi revine mie să decid asta. Și nici Parlamentului. Doar justiția are această calitate. Votul pe care eu și colegii mei l-am dat la vedere în Parlament a fost tocmai pentru ca Nicu Bănicioiu să arate că este nevinovat. Noul PSD se poziționează net împotriva abuzurilor, dar o justiție corectă se face în sala de judecată, nu în Parlament”, afirmă deputatul de Timiș.

About Post Author