2 iulie 2020

Sfaturi anti-ambrozie de la PMT, pentru proprietarii de terenuri. Cum arată și unde se găsește

ambrozie

Deținătorii de terenuri primesc, de la primărie, sfaturi legate de ambrozie. Dacă nu știu cum arată, li se spune cum arată și unde poate fi găsită. Oamenilor li se amintește că sunt obligați să smulgă această plantă, s-o cosească sau să dea cu erbicid.

Ambrozia începe să scoată capul pe terenurile virane din Timișoara. Buruiana este coșmarul alergicilor din oraș, iar autoritățile n-au reușit să câștige în niciun an „războiul” cu ea. Primăria a anunțat deja de câteva săptămâni că va începe erbicidarea și tăierea plantei, iar acum le dă sfaturi deținătorilor de terenuri.

„În scopul distrugerii ambroziei şi al prevenirii răspândirii acesteia, proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole vor desfăşura periodic, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante şi apariţia primelor inflorescenţe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, lucrări de întreţinere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări şi metode specifice. Aceste măsuri se menţin până la sfârşitul perioadei de vegetaţie a ambroziei”, transmite PMT.

„Portret” de ambrozie

Ca nu cumva proprietarii de terenuri să nu știe cum arată ambrozia, în comunicatul semnat de primarul orașului, este… „atașată prezentarea plantei şi vă informăm că puteţi consulta site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (www.madr.ro), al Ministerului Mediului (www.mmediu.ro), precum şi al Ministerului Sănătăţii”.

Cei care nu se conformează și nu-și curăță terenurile sunt pasibili de amenzi. Sancțiunile vor fi aplicate de o comisie mixtă constituită prin ordin al prefectului, care trebuie să fie informată de primărie referitoare la situația proprietarilor ce nu au luat măsuri. Această comisie va face două controale pe teren, primul în perioada 1-15 iulie, iar al doilea, în perioada 16-31 iulie. Amenzile sunt cuprinse între 750 și 5.000 lei pentru persoanele fizice , respectiv între 5.000 și 20.000 lei pentru persoanele juridice.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: