Sens giratoriu în centru, la Dudeștii Noi. Pentru „creșterea gradului de siguranță în trafic”

dudeștii noi

Încep, în sfârșit, lucrările la sensul giratoriu pe drumul județean de la Timișoara spree Sânnicolau Mare, prin Dudeștii Noi. Constructorul a fost desemnat acum aproape un an și jumătate, dar a durat foarte mult obținerea tuturor avizelor. CJ Timiș are în lucru și alte giratorii.

Consiliul Județean Timiș fac un sens giratoriu în centrul comunei Dudeștii Noi, ca să reducă numărul de accidente. „În ultima vreme, numărul de accidente a fost la un nivel ridicat și este de datoria noastră să luăm toate măsurile pentru a reduce acest număr de accidente și a face ca participanții la trafic să se simtă în siguranță. Nouă dintre sensurile giratorii pe care noi ne-am propus deja sunt executate.

Amintesc aici sensurile giratorii de pe drumul județean pe care l-am lărgit la patru benzi, Timișoara-Moșnița Nouă, sensul giratoriu de la Tomnatic, sensul giratoriu de pe DN 6 la intersecția cu drumul comunal 46, în dreptul localității Dudeștii Noi, sensul giratoriu de pe drumul județean de la aeroport lărgit la patru benzi. Alte nouă sensuri giratorii sunt în execuție, dându-se ordinul de începere al lucrărilor, fiind în diferite stadii. Aici este inclus sensul giratoriu pe care îl avem în spate (…) Prin sistematizarea acestor intersecții dorim să creștem gradul de siguranță al participanților la trafic”, a spus, joi, președintele CJ Timiș, Alin Nica.

E constructor de mai bine de un an

Contractul pentru „amenajare intersecție DJ 692A cu DC 46, în Dudeștii Noi” a fost atribuit încă din decembrie 2021, către asocierea Group D.C.M. – AHM-Smartel – Road Design. Valoarea investiției este de 1,8 milioane de lei, cu TVA. Lucrările vor începe luni, 3 aprilie, și vor dura șase luni. De ce a durat atât de mult? „A durat așa de mult până la începerea lucrărilor pentru că avizul de la monumente istorice a venit cel mai târziu fiind o lucrare în proximitatea bisericii. Cei de la Monumente s-au mișcat mai greu și aproape șase luni a durat avizul”, a explicat Nica.

Pe perioada șantierului, traficul nu va fi închis complet. „Constructorul va asigura toate cele necesare astfel încât circulația să nu fie blocată, la fel ca și atunci când a realizat sensul giratoriu de la intersecția cu DN6 nu s-a întrerupt circulația. Se va circula poate un pic mai greoi”, mai precizează președintele CJ.

Ce sensuri giratorii vrea CJ

CJ Timiș ar în plan realizarea mai multor sensuri giratorii pe drumurile județene. Nouă au fost finalizate, alte nouă sunt în lucru, iar 19, în proiectare. Acestea sunt:

 • Lărgire 4 benzi DJ 592 Timișoara- Moșnița Nouă – 6 sensuri iluminate – lucrare finalizată
 • Ranforsare DJ 692 B Tomnatic – DN 6 – 1 sens giratoriu pe DN 6 – iluminat – lucrare finalizată
 • Asfaltare DJ 591 C – sector DN 6 – Săcălaz – 1 sens giratoriu pe DN 6 – iluminat – lucrare finalizată (sens giratoriu)
 • DJ 609 D – Timișoara – Aeroport – 1 sens giratoriu pe DN 6 – iluminat – lucrare finalizată
 • Lărgire 4 benzi pe DJ 692 – Sânandrei – DN 69 – prevăzute 3 sensuri giratorii – faza P.T.
 • Amenajare intersecție la Birda pe DN 58 B la intersecție cu DJ 595 C – 1 sens giratoriu – faza P.T. + execuție (există constructor)
 • Amenajare sens giratoriu în Săcălaz – intersecție DN 59 A cu DJ 591 C – faza P.T.
 • Amenajare intersecție DJ 692 A cu DN69 la Sânandrei, sens giratoriu – faza P.T.
 • Sânmihaiu Român – DJ 593 (Șag) – 2 girații – faza P.T. + execuție
 • Amenajare 2 sensuri giratorii pe DN 592 – la Albina și intersecția cu Sacoșu Turcesc (DJ 592 A) – faza S.F.
 • DJ 595 D – Moșnița Veche – Urseni – Giroc – 3 sensuri giratorii – faza S.F.
 • DJ 691 – Dumbrăvița – A1 – 4 benzi
 • DJ 595 – Giroc – 4 sensuri provizorii, rămân 2 definitive

About Post Author