Șefa DSP, Cornelia Malac, se poate face de râs în continuare. Niciun liberal nu-i vrea locul! / VIDEO

cornelia malac

Șefa Direcției de Sănătate Publică Timiș, Cornelia Malac, susținută de PSD, este în continuare în funcție, fiindcă nimeni din PNL nu e interesat să-i ia locul! Asta, deși femeia continuă să se facă de râs în situații de criză. A fost întâi „blocul Miorița”, iar acum este criza coronavirusului.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Timiș, Cornelia Malac, a reușit să se facă din nou de râs, după apariția primului caz de coronavirus de la Timișoara. Femeia nu a fost în stare să lege două fraze coerente, spunând, printre altele, că o deranjează lumina. Deși prefectul Liliana Oneț a încercat să salveze situația, Malac a insistat și n-a reușit decât să se afunde și mai tare în penibil.

Cornelia Malac este șefa DSP Timiș din septembrie 2018, find numită interimar, fără concurs. Este cumnata primarului PSD din Dumbrăvița, Victor Malac. Soțul său, Romeo Malac, este administratorul Stadionului „Dan Păltinișanu”. Ea a avut intervenții la fel de penibile și în noiembrie 2018, când, la Timișoara, din cauza unei deratizări făcute cu substanțe neconforme, de persoane care nu au aveau calificarea necesară, au murit trei persoane, din care doi copii foarte mici.

Robu: Nu avem nicio solicitare de înlocuire

De ce e încă director la DSP, deși PSD nu mai e la putere? Explică Nicolae Robu: „Nu am avut solicitări din interiorul Direcției de Sănătate Publică. Trebuie să fie o persoană cu statut de funcționar public (…) Nu am avut solicitări să dau recomandare. Dacă am astfel de solicitări și dacă persoana care îmi cere e demnă de recomandarea mea, atunci, cu respectarea legii, eu dau recomandare, așa cum se întâmplă pe toată planeta. Aici nu avem pe cineva care să îndeplinească condițiile. Trebuie să fie funcționar public în DSP. Dacă am avea, sigur, postul fiind vacant, am proceda la schimbare. Deocamdată nu este nicio solicitare”.

Culmea este că Robu a crezut că filmulețul alăturat – aproape 4 minute de discurs incoerent – nu e dintr-o conferință de presă! Când a aflat că nici vorbă să fie doar pregătiri pentru o înregistrare, președintele PNL Timiș și-a înăsprit discursul. „Am crezut că filmau pentru un material care urma să fie montat. Dacă a fost într-o conferință de presă, este foarte grav. E jalnic dacă s-a întâmplat într-o conferință de presă”, a spus acesta.

PNL a schimbat totuși un director PSD, și încă repede. Marius Craina a fost înlocuit în doi timpi și trei mișcări de la șefia Spitalului Județean Timișoara. Ocupă acum această funcție liberalul Raul Pătrașcu. În cazul Malac, nu vrea niciun liberal să se bage! „Aici nu avem un funcționar public care să îndeplinească condițiile. Poate veni cineva, dar deocamdată nu am avut nicio solicitare”, a conchis Nicolae Robu. (sursa foto: www.expressdebanat.ro)

About Post Author