Se toarnă fundația la Facultatea de Chimie a UPT. Șantier de 27 milioane de lei / FOTO

chimie

Lucrările la noul sediu al Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului a Universității Politehnica au intrat în linie dreaptă. La clădirea de 27 de milioane de lei a început turnarea fundației.

Cu un design modern și dotări de ultimă generație, care vor asigura condiții excelente pentru aproximativ 650 de studenți, două noi clădiri vor fi construite în continuarea actualei clădiri a Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, în zona dinspre Biserica Studenților. Cu această ocazie va fi modernizat și actualul sediu al facultății, fiind construită și o parcare cu 110 locuri.

Banii, peste 27 de milioane de lei, sunt fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Regional, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale. „Este vorba despre două corpuri de clădire, una cu plan parter, alta cu plan parter și trei etaje, care ne va permite să aducem în același loc oamenii din celelalte clădiri ale Facultății de Chimie. Clădirea va avea 16 laboratoare dotate, săli de curs, amfiteatre. Prin buna pregătire pe care o oferim studenților de la Chimie, dar și prin specializările noi sau prin cercetare, sperăm să atragem și investiții străine”, spune rectorul UPT, conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan.

UPT vrea să construiască un nou sediu pentru Facultatea de Chimie încă din 2008, de pe vremea fostului rector – și de acum fost primar – Nicolae Robu. „Din păcate, lucrurile s-au blocat. A mai existat o tentativă în 2013, dar din nou s-a blocat. Am revenit în 2017, cu proiectul readaptat la noile condiții. În 2018 a fost depus, în 2019 a venit aprobarea contractului de finanțare, în 2020 proiectul tehnic. Se lucrează, cu un termen destul de strâns, sperăm să fie încheiat la finalul anului viitor”, a completat fostul rector, prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Șerban.

About Post Author