Se strică vremea. Cod galben de ploaie în vest

cod portocaliu

Vremea se strică în vestul României, cel puțin până marți seară. Se anunță ploi și vânt, care vor afecta toate județele din această parte de țară.

Primul cod galben este valabil până marți, 13 octombrie, ora 9, zonele afectate fiind județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș. Se anunță intensificări ale vântului și ploi însemnate cantitativ. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55-65 km/h, iar pe crestele montane, rafale ce vor depăși 90-100 km/h. La început în extremitatea de vest, apoi în a doua parte a nopții și a dimineții, vor fi ploi și averse cu caracter torențial. Cantitățile de apă căzute vor depăși local 20-25 l/mp și, izolat, 30-35 l/mp.

Al doilea cod galben este valabil în intervalul 13 octombrie, ora 9 – 13 octombrie, ora 21, în județele Bihor și Hunedoara, dar și în zonele înalte din Arad, Caraș-Severin și Timiș. Vântul va sufla tare pe crestele montane, cu rafale ce vor depăși 100-110 km/h. În zonele joase vor mai fi intensificări cu viteze de 50-55 km/h. Se vor semnala ploi și averse, iar cantitățile de apă local vor mai depăși 20-25 l/mp și izolat 35 l/mp. Valorile termice diurne vor scădea simțitor.

About Post Author