Site icon Stiri de Timisoara

Se închide parțial traficul pe Bogdăneștilor, până în septembrie

bogdăneștilor

Se lucrează pe Calea Bogdăneștilor și s-a ajuns la faza de șantier în care nu se poate merge mai departe fără oprirea traficului. Restricțiile vor intra în vigoare de marți, 20 iulie.

Comisia de circulație de la PMT a aprobat închiderea traficului rutier pe Calea Bogdăneștilor, pe tronsonul cuprins între str. Războieni și str. Tacit. Restricția va fi în perioada 20 iulie – 19 septembrie. În același interval, traficul rutier va fi deviat de pe Calea Bogdăneștilor pe străzile Dunărea, Războieni și Tacit.

În această perioadă se fac lucrări la linia cale tramvai și fundația pentru catenară, în cadrul obiectivului de investiție ”Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiului Timișoara, Traseul 5 – Calea Bogdăneștilor”. Contractul pentru reabilitarea liniei de tramvai și a carosabilului de pe Calea Bogdăneștilor a fost semnat în iunie 2020, fiind una dintre mândriile fostei administrații Robu. El a revenit unei asocieri formate din firmele Sylc Con Trans, Longhersin, Matrix Computers, Lile Service General Construction, Optotel Com, Electric Rail Project, Instal Group, Cons Electrificarea Instal, Madi FHVAC și Swarco Traffic România. Totul este estimat să dureze 31 luni, cu tot cu proiectare, și va costa 116 milioane de lei. Prin POR, Axa prioritară 4, vor veni cam 90 de milioane de lei.

Traficul rutier va fi deviat de la „primele ore ale dimineții zilei de 20 iulie”, după cum anunță Biroul Transport din PMT. În zonă sunt, de asemenea, restricții pe bd. Cetății, unde se lucrează tot la amenajarea carosabilului și a liniilor de tramvai.

Exit mobile version