Se face proiect pentru reabilitarea secțiilor ATI de la Babeș. Poate la anul încep și lucrările

Victor Babeș

La mai bine de șase luni de când a fost aprobat DALI-ul în consiliul local, primăria va scoate la licitație proiectul tehnic pentru reamenajarea secțiilor ATI de la Spitalul „Victor Babeș”. Până începe șantierul mai durează.

Primăria Timișoara anunță că scoate la licitație contractul de proiectare și asistență tehnică pentru reamenajarea secțiilor ATI din corpul C5 al Spitalului „Victor Babeș”. În acest moment, cele două secții de Terapie Intensivă ale unității sanitare sunt situate la mare distanță una de cealaltă. Potrivit proiectului susținut de PMT, ele vor fi regrupate la parterul corpului C5, care va fi reabilitat integral.

În prezent, la parterul corpului C5 se află secția de Chirurgie Toracică. Aceasta va fi mutată în alt pavilion. Investiția presupune demolarea anexei și realizarea unei intrări noi acoperite în clădire, cu refacerea scărilor de la intrare, construirea unei rampe sau a unei platforme elevatoare pentru persoane cu dizabilități, precum și reamenajarea interioară a secției ATI. Saloanele vor avea suprafața minimă/pacient de 12 mp.

Valoarea estimată a contractului de proiectare depășește 245.000 de lei cu TVA Contractul va avea două etape. Prima dintre ele presupune elaborarea și predarea proiectului tehnic, însoțit de detaliile de execuție, și se consideră încheiată odată cu obținerea autorizației de construire. PT-ul trebuie predat în termen de 30 de zile de la emiterea ordinului de începere. Etapa a II-a se referă la asistenţa tehnică din partea proiectantului pe durata investiției.

DALI e aprobat în mai

DALI-ul pentru această investiție a fost aprobat în consiliul local în luna mai. Au fost propuse două variante, una cu dotări și alta fără. Prima costă 13,9 milioane lei, iar cea de-a doua, 53,3 milioane, sume care includ TVA. A fost aleasă varianta mai ieftină, potrivit căreia se estimează că totul va dura 18 luni, din care șase luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuție.

„Pereții din saloanele ATI vor fi construiți din panouri metalice antibacteriene de tip «sandwich», compuse din două foi de tablă din aluminiu vopsite în câmp electrostatic pe ambele fețe (…) Tratamentul antibacterian al panourilor va conține compuși din ioni de argint și trebuie să fie eficient împotriva următoarelor tipuri de bacterii: Escherichia coli, Klebisella pneumoniae, Staphylococcus aureus, Typhimurim Salmonella, Listeria monocytogenes, Legionella pneumophila, Pseudomonas aeruginosa”, se precizează în DALI.

După ce va fi gata și proiectul tehnic, urmează licitația pentru execuție.

About Post Author