Site icon Stiri de Timisoara

Se caută voluntari pentru mori de apă. Intervenție Acasă în Banat, la Pârvova

mori de apă

Două mori de apă din satul cărășean Pârvova vor fi reparate peste două săptămâni. Poți fi unul dintre voluntarii care vor da o mână de ajutor. Trebuie doar să anunți că vrei să faci asta.

Proiectul „Salvăm morile de apă”, inițiat de Asociația Acasă în Banat, continuă. Etapa a treia are loc în satul Pârvova, comuna Lăpușnicel, Caraș-Severin, în perioada 16-18 octombrie. În cele două zile, voluntarii vor renova două mori de apă. „Vineri și sâmbătă, voluntarii vor avea posibilitatea să sape, curețe, defrișeze, ecologizeze, repare, construiască și, bineînțeles, să se simtă bine, ajutând o comunitate din Banatul Montan”, transmit cei de la Acasă în Banat.

Dacă vreți să participați, nu trebuie decât să completați acest formular. Înscrierile sunt deschise până în 11 octombrie.

În 2019, Asociația Acasă în Banat a cartografiat aproape 250 de mori din Caraș-Severin. Planul pentru acest an include zece dintre ele, în Gârnic, Pârvova (comuna Lăpușnicel) și Șopotu Vechi (comuna Dalboșeț). Proiectul „Salvăm Morile de Apă” este finanțat de Fundația Orange.

Exit mobile version