Se caută constructor pentru hala în care vor fi reparate tramvaiele Bozankaya

bozankaya

sursa foto: Facebook / Primăria municipiului Timișoara

Dacă lucrurile merg șnur, undeva la jumătatea anului viitor, STPT ar trebui să aibă funcțională hala specială în care vor fi făcute lucrările de întreținere pentru tramvaiele Bozankaya. Documentația inițială a trecut prin plenul CL de un an și jumătate, dar primăria lansază abia acum licitația.

În februarie 2022, primăria reușea, din a doua încercare, să atribuie contractul pentru „DALI + PT hală integral închisă pentru mentenanța tramvaielor noi”. Documentația a fost realizată de Professsional Engineering Consulting SRL, din București, și a fost aprobată de consilierii locali în vara aceluiași an.

Acum, PMT scoate la licitație contractul pntru „PT + Execuție – hală integral închisă pentru mentenanța tramvaielor noi”.

„Investiția presupune realizarea următoarelor lucrări: construirea unei hale pentru mentenanța tramvaielor noi, realizare groapă tehnică pentru amplasarea strungului de rectificat profil bandaj, livrat de furnizorul tramvaielor noi, realizare cale de rulare tramvaie în incinta halei, instalații electrice, instalații sanitare, instalații termice precum și echiparea halei cu un pod rulant de 5t și montarea a 12 elevatoare adaptate tramvaielor noi”, scrie în anunțul publicat în sistemul național de achiziții.

Noua hală va fi construită în depoul din zona Dâmbovița. Valoarea maximă a contractului nu poate depăși 8,7 milioane de lei, cu TVA, adică 1,7 milioane de euro. Ofertele pot fi depuse până în 12 februarie. Contractul va avea o durată de 11 luni.

La finele acestui an, flota de tramvaie a STPT va include 40 de garnituri Bozankaya. 23 dintre acestea au fost cumpărate în baza unui contract încheiat în 2019, iar celelalte sunt achiziționate cu bani din PNRR, contractul fiind semnat în acest an. Primele tramvaie sunt violete. Cele care vor ajunge la Timișoara în acest an vor fi galbene,

About Post Author