Școala unde învață cei doi adolescenți cu coronavirus, închisă două zile. Oficial nu i se dă numele

coronavirus

Doi elevi de la Liceul de Industrie Alimentară din Timișoara sunt infectați cu coronavirus, iar autoritățile au decis să închidă școala de luni până miercuri. Oficial însă, unitatea de învățământ nu a fost numită de autorități.

Un băiat și o fată, ambii de 16 ani, sunt singurii pacienți infectați cu coronvirus la Timișoara. Ei sunt colegi de clasă la Liceul de Industrie Alimentară. Adolescenta a fost dusă la spital în noaptea de joi spre vineri. La Instituția Prefectului a avut loc, vineri dimineață, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

„La propunerea Direcției de Sănătate Publică și a Inspectoratului Școlar General, s-a luat, în unanimitate, hotărârea de suspendare a cursurilor la unitatea școlară, pentru moment, în perioada 9-11 martie. Decizia a fost luată pentru igienizarea generală a întregii unități de învățământ. De asemenea, la clasa unde au fost pozitivați cei doi elevi, cursurile rămân suspendate pe o perioadă de 14 zile”, a transmis Prefectura Timiș. Autoritățile continuă să nu nominalizeze școala în care învață cei doi adolescenți, dar se știe că este vorba despre Liceul de Industrie Alimentară.

În școli vor fi montate materiale dezinfectante

Urmează, de asemenea, ca înspectorul școlar general Aura Danielescu să discute cu directorii de școli, pentru a le solicita să doteze toate unitățile de învățământ cu materiale dezinfectante. De luni, ISJ Timiș va face controale în școli, pentru a vedea dacă astfel de materiale există în școli. „Instituția Prefectului Județul Timiș a trimis tuturor unităților administrativ-teritoriale și Consiliului Județean Timiș o adresă în care se solicită să asigure fondurile necesare pentru achiziția materialelor dezinfectante”, se precizează în același comunicat.

„Nu vă pot spun care este situația acum, pentru că a rămas în sarcina directorilor de școli să se ocupe. Ei le vor cumpăra din banii școlilor, urmând ca noi să acoperim aceste sume din bugetul închis. Am transmis tuturor să se îngrijească. Trebuie să aibă și timp de acțiune, că nu se poate face achiziția peste noapte”, a declarat primarul Nicolae Robu. El a anunțat la începutul săptămânii că vor fi cumpărate astfel de dispozitive în școli. STPT a achiziționat deja 390, pentru a le pune în mijloacele de transport în comun.

About Post Author