Școală de șoferi gratis, pentru tinerii din medii defavorizate. Cum te poți înscrie

drog

Ai până la 25 de ani și ai nevoie de permis de conducere, dar starea financiară nu-ți permite să faci cursurile? Există o posibilitate de a merge gratis la școala de șoferi, iar înscrierile au început deja.

Mol România și Fundația Pentru Comunitate anunță a șasea ediție a programului „Permis pentru viitor”. Acesta acoperă costurile obținerii permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate. Sunt eligibili pentru acest program tineri cu vârsta între 17 și 25 de ani care vor să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

De la începutul acestui program, 80 de tineri au finalizat cu succes cursurile. 69 au obținut permis de categoria B, 8 categoria C, o tânără are carnet categoria B pentru automobil adaptat, un tânăr a luat examenul pentru categoria B96 (ce permite suma MMA autoturism + rulotă/remorcă până la limita de 4.250 kg), și un tânăr are permis pentru tractoare agricole. Alți 71 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poștă până în 23 ianuarie. „Timp de două luni primim înscrieri atât online, cât și prin poștă și asigurăm informare permanentă pentru cei interesați. Completarea corectă a formularului simplu de înscriere și anexarea celor cinci documente obligatorii sunt condițiile intrării în acest concurs de proiecte. Constituie un avantaj o adeverință din partea unui angajator care oferă un loc de muncă. De asemenea, este avantaj și o recomandare din partea unui ONG sau a unei instituții”, spune András Imre, director executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Formularul de înscriere și alte detalii se găsesc pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.

About Post Author